ANOSR cere demisia ministrului Tineretului şi Sportului
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO: ANSOR / Facebook
FOTO: ANSOR / Facebook
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) solicită demisia ministrului Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, ca urmare a scăderii numărului total de locuri pentru Programul Naţional "Tabere Studenţeşti" 2019 cu aproape 3.000 şi a comunicării "defectuoase" cu tinerii.

"Având în vedere că observăm o indiferenţă totală de a creiona o viziune, în adevăratul sens al cuvântului, în sectorul tineret şi că există o comunicare defectuoasă şi neproductivă, ba chiar conflictuală cu partenerii direcţi ai ministerului, considerăm că nu s-ar putea implementa o altă soluţie viabilă decât demisia ministrului", a declarat Petrişor-Laurenţiu Ţucă, preşedinte ANOSR.

ANOSR se arată, astfel, consternată de răspunsurile primite de la MTS, care demonstrează "capacitatea deficitară" de a administra acest domeniu, printr-o serie de argumente ce pot fi demontate.

Potrivit ANOSR, "comunicarea defectuoasă şi contradictorie" cu MTS nu ridică un semnal de alarmă în rândul reprezentanţilor studenţilor, ci "îi revoltă" şi îi face să îşi pună o serie de întrebări bine fundamentate în ceea ce priveşte competenţa actualului minister.

"Ministerul Tineretului şi Sportului este "neputincios" şi nu mai poate face nimic pentru studenţi, deoarece bugetul pentru Programul Naţional "Tabere Studenţeşti" 2019 este acelaşi ca în anul 2018", afirmă studenţii de la ANOSR.

ANOSR atrage atenţia MTS asupra ”Taberelor Studențești”

Totodată, ANOSR atrage atenţia MTS că metodologia privind organizarea "Taberelor Studenţeşti" - 2019 nu cuprinde repartizarea locurilor de tabără pe universităţi, cu toate că universităţile "au obligaţia" să afişeze metodologia şi documentaţia aferentă până în data de 19 aprilie 2019, ziua în care se dă startul înscrierilor pentru a beneficia de un loc în acest program şi precizează că nu există cadru legal care corelează numărul de locuri de tabără cu numărul de studenţi.

"Deşi apreciem intenţia creşterii sumelor alocate pentru cazare şi posibil celor de masă, aceasta nu poate, în nicio ipoteză, să justifice tăierea agresivă a locurilor de tabără oferite de MTS. În primul rând, argumentul MTS, cum că tăierea locurilor este justificată de lipsa solicitanţilor, arată în mod cert că ministerul nu înţelege situaţia concretă a programului şi ignoră cauzele unor probleme, justificându-şi greşelile pe efectele unor chestiuni pe care are obligaţia de a le trata. Astfel, numărul de locuri de tabără nu a fost ocupat nu pentru că studenţii nu ar dori să participe în programe de asemenea natură, ci din cauza unei administrări defectuoase din partea MTS. De asemenea, există o calitate îndoielnică a serviciilor oferite, în anumite situaţii. Falsa soluţie ignoră această realitate şi, în loc să întreprindă demersuri pentru creşterea calităţii serviciilor oferite, ceea ce ar determina şi ocuparea integrală a locurilor de tabără, alege să trateze superficial problema" susţine sursa citată.

De asemenea, ANOSR acuză faptul că Strategia Naţională pentru Tineret 2015-2020, aprobată de Guvernul României în anul 2015, "nu are planuri de acţiune aprobate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel