ANOFM: Peste 10.000 de locuri vacante în perioada 28 iunie-5 iulie 2012
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Locuri de muncă
Locuri de muncă

În evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 10.828 locuri de muncă vacante, în perioada 28 iunie- 5 iulie 2012, potrivit datelor rezultate din declaraţiile agenţilor economici.

Clujul se află pe primul loc, privind oferta locurilor de muncă vacante, cu 20.101 posturi, urmat de București cu 1.034 și Iași cu 674 de posturi vacante, scrie RTV.net.

În schimb, cele mai puține oferte se regăsesc în Mehedinți, cu doar 34 de locuri de muncă vacante, în Galați, unde există 37 de posturi și Bacău, care oferă 43 de locuri de muncă neocupate.

Pentru persoanele cu studii superioare, la nivel național, sunt oferite 869 locuri de muncă, după cum urmează: ingineri şi subingineri (inginer mecanic - 42, inginer de sistem software - 24, inginer construcţii civile, industriale şi agricole - 21 etc.), programator - 57, asistent medical generalist - 56, consilier financiar-bancar - 22, formator - 17, consilier vânzări asigurări-16 etc.

Pentru studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi sunt disponibile 9.959 locuri de muncă. 760 dintre acestea se adresează muncitorilor necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor, 680 vizează angajarea de confecţioneri-asamblori articole textile şi 566 de locuri de muncă vacante aşteaptă manipulatori marfă.

Mai sunt disponibile locuri de muncă pentru şoferi autocamion/maşină de mare tonaj, vânzători, sudori, îngrijitor clădiri, ospătari...etc. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php , unde pot vizualiza locurile de muncă vacante oferite în fiecare judeţ, pe meserii, precum şi persoanele de contact cărora le pot solicita informaţii suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel