Anne Frank. Persoana care a trădat-o ar putea fi un funcționar evreu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Anne Frank
Sursă foto: Facebook - Anne Frank
Un notar evreu, pus în poziția de a-și salva propria familie, este cel care ar fi putut să o trădeze pe Anne Frank și pe familia ei. 

O investigație a unui caz nerezolvat condusă de un fost agent FBI a identificat un notar evreu drept principalul suspect în misterul care a înconjurat trădarea familiei Annei Frank. O nouă carte îl califică pe Arnold van den Bergh drept trădător, acesta ar fi putut dezvălui ascunzătoarea din Amsterdam pentru a-și salva propria familie, potrivit unei anchete complexe ce a durat șase ani, publicată în „Trădarea Annei Frank” a autoarei canadiene Rosemary Sullivan, carte care urmează să fie publicată marţi, scrie Times of Israel

Cazul împotriva lui Van den Bergh, care a murit în 1950, este susținut de dovezi, inclusiv de o notă anonimă trimisă tatălui Annei, Otto, după cel de-al Doilea Război Mondial, care îl numește trădător, potrivit pasajelor publicate luni în presa olandeză.

Ipoteza necesită mai multe investigații

Muzeul Casa Anne Frank a declarat pentru AFP că rezultatele anchetei, condusă de detectivul pensionar al Biroului Federal de Investigații Vincent Pankoke, sunt o „ipoteză fascinantă”, dar necesită investigații suplimentare. Diferite teorii despre raidul nazist din 4 august 1944, care a descoperit anexa secretă în care Anne și familia ei s-au ascuns de Holocaust timp de doi ani, au înflăcărat mințile pasionaților de istorie.

Numele lui Van den Bergh a primit puțină atenție anterior, dar a ieșit în prim-plan în timpul investigației folosind tehnici moderne, inclusiv inteligența artificială, pentru a sorta cantități uriașe de date. Acestă metodă a restrâns lista suspecților la patru, pe care se afla inclusiv Van den Bergh, care a fost membru fondator al Consiliului Evreiesc, un organism administrativ organizat de evrei sub opresiunea nazistă pentru a organiza deportări.

Van den Bergh reușise să fie catalogat drept non-evreu, a descoperit Pankoke, dar mai târziu a fost redesemnat ca evreu după o dispută de afaceri.

Muzeul a fost modernizat în urmă cu 4 ani

Muzeul Anne Frank a fost renovat şi adaptat în 2018 noii generaţii care vizitează în masă casa în care tânăra fată s-a ascuns de nazişti. Regatului Ţărilor de Jos, Willem-Alexander, a fost invitat de onoare la prezentarea noii înfăţişări a muzeului, construit în jurul casei în care a trăit familia Frank din 1942 până în 1944.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel