Data publicării:

ANMCS: Patru unităţi sanitare - încadrate în categorii superioare de acreditare, în urma remedierii unor neconformităţi

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Patru unităţi sanitare - două publice şi două private - au fost încadrate în categorii superioare de acreditare în urma remedierii unor neconformităţi, a anunţat vineri Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). 

Potrivit sursei citate, Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ioan cel Nou' Suceava, Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie Medicală Specifică şi Recuperare pentru Copii şi Tineri 'Cristian Şerban' din judeţul Timiş, Societatea Euromedica Hospital SA Baia Mare din judeţul Maramureş şi Societatea Top Med Bunavestire SRL Craiova, din judeţul Dolj, care, iniţial, erau încadrate în categoria a V-a, după progresele înregistrate, au primit dreptul de a intra în categoria a II-a - adică acreditat cu recomandări. Acest lucru a fost posibil după ce standardele de acreditare sub 51% au fost îndeplinite, arată ANMCS într-un comunicat transmis AGERPRES.

* Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ioan cel Nou' Suceava a înregistrat progrese la planul de audit clinic şi aplicarea acestuia pentru evaluarea eficacităţii şi eficienţei protocoalelor şi diagnosticelor. * Centrul Medical de Evaluare, Terapie, Educaţie Medicală Specifică şi Recuperare pentru Copii şi Tineri 'Cristian Şerban' din judeţul Timiş a îmbunătăţit verificarea competenţelor certificate ale personalului şi a instruit angajaţii cu privire la reglementările ce stabilesc condiţiile în care depăşirea competenţelor este permisă în interesul pacientului.

* Societatea Euromedica Hospital SA Baia Mare din judeţul Maramureş a instruit medicii cu privire la utilizarea unitară a criteriilor de stabilire a modalităţii de rezolvare a cazului, la evaluarea iniţială a pacienţilor şi din punct de vedere al riscului infecţios, la evaluarea pacientului în funcţie de particularităţile imediate de îngrijire (modalitate de transport pe secţie, dietă, tip pat, tip saltea - toate acestea fiind consemnate pe foaia de observaţie). Unitatea a reuşit şi integrarea unei funcţii de psiholog / asistent social care este implicat în asigurarea continuităţii îngrijirilor.

* Societatea Top Med Bunavestire SRL Craiova, din judeţul Dolj, a pus în aplicare procedura de informare cu privire la introducerea unui nou produs antibacterian, a elaborat protocoalele privind bunele practici în utilizarea antibioticelor, realizate împreună cu medicul infecţionist, şi a introdus ca regulă aplicarea criteriilor după care se stabilesc intervenţiile, procedurile şi manevrele care necesită antibioprofilaxie. În toată ţara, 20 de unităţi sanitare sunt încadrate în categoria a II-a. Acreditarea unităţilor sanitare este procesul de validare a conformităţii caracteristicilor serviciilor de sănătate furnizate de unităţile sanitare din România cu standarde de acreditare adoptate de către ANMCS în condiţiile legii. Unităţile sanitare sunt clasate pe categorii de acreditare pentru a conferi încredere în competenţa tehnico-profesională şi organizatorică a acestora. Acreditarea este un proces de evaluare externă, imparţial şi independent, realizat de persoane special pregătite pentru acest demers. Scopul acreditării este acela de a asigura condiţii de siguranţă pacientului, personalului şi mediului.

Serviciile de sănătate oferite trebuie să răspundă nevoilor colectivităţilor deservite. De asemenea, preluarea pacienţilor de către unităţile sanitare trebuie să se facă în limita competenţelor şi a resurselor acestora, menţionează ANMCS. Conform Ordinului ANMCS 10/18 ianuarie, categoriile de acreditare sunt: Categoria I - acreditat; Categoria II - acreditat cu recomandări; Categoria III - acreditat cu rezerve; Categoria IV - acreditat cu încredere redusă; Categoria V - decizie de prelungire a procesului de acreditare, iar Categoria VI - neacreditat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel