ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. Se ÎNCĂLZEȘTE!
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 11 oct 2021, 12:54
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, între 11 - 24 octombrie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. BANAT

ANM, prognoza meteo. După o zi caldă, în prima săptămână, regimul termic va fi caracterizat de valori termice  diurne mult mai coborâte decât cele specifice celei de-a doua decade a lunii octombrie, cu  maxime medii de 12...14 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi, în medie, de 5...7 grade,  apropiate de cele normale. Începând din 18 octombrie până pe 22 octombrie, se estimează încălzirea treptată a vremii, astfel că media regională a temperaturilor maxime va ajunge la 19  grade, iar cea a minimelor va fi de 8 grade. În ultimele două zile ale celei de-a doua săptămâni nu vor fi variaţii termice semnificative așa încât vremea se va menține caldă pentru a doua  jumătate a lunii octombrie. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în  intervalele 11-12 și 14-17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile în  puține zile ploi slabe, cu caracter local.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână, exceptând ziua de 11 octombrie, regimul termic va fi caracterizat  de valori termice diurne mai coborâte decât cele specifice celei de-a doua decade a lui octombrie, cu maxime medii de 13...16 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi, în medie, de  4...7 grade, apropiate de cele normale. Începând din 18 octombrie până pe 22 octombrie, se  estimează încălzirea treptată a vremii, astfel că media regională a temperaturilor maxime va  ajunge la 18 grade, iar cea a minimelor va fi de 7...8 grade. În ultimele două zile ale celei de-a  doua săptămâni variaţiile termice ale acestor valori vor fi nesemnificative așa încât vremea se  va menține caldă pentru a doua jumătate a lunii octombrie. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru ploi locale, izolat moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalele 11-14 și 16-17 octombrie. În a doua parte a intervalului de referinţă, vor fi posibile în puține zile  ploi slabe, în general pe arii restrânse.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. După o zi normal de caldă, valorile maxime diurne ale temperaturii aerului vor rămâne scăzute până la sfârșitul primei săptămâni şi se vor situa, în medie, între 10 și 12 grade. Începând din 18 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi la  temperaturile maxime, care vor ajunge la valori, în medie, de 15...17 grade în a doua parte a  celei de-a doua săptămâni. Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi, în  medie, mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în luna octombrie și se vor situa, în  general, între 2 şi 5 grade, în unele nopți fiind valori negative în estul regiunii. 

ANM, prognoza meteo. În ansamblu, regimul pluviometric va fi normal, însă în prima săptămână, probabilitatea  pentru precipitații în general moderate va fi mai ridicată.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. În debutul perioadei de referință, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în prima  decadă a lunii octombrie, dar în intervalul 12-17 octombrie temperaturile diurne se vor situa,  mediat regional, între 11 şi 13 grade, iar cele nocturne vor oscila, în medie, între 2 și 7 grade. După data de 18 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi mai  ales la temperaturile maxime, care vor ajunge pe 22-24 octombrie la valori de 15...16 grade  (mai ridicate decât cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii octombrie). Vor fi în  ușoară creștere şi mediile temperaturilor minime, care vor atinge spre finalul celei de-a doua  săptămâni 5...6 grade. 

ANM, prognoza meteo. Deși probabilitatea pentru precipitații slabe și moderate va fi ridicată mai ales în zilele  primei săptămâni, în ansamblu regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MOLDOVA

ANM, prognoza meteo. Până în jurul datei de 18 octombrie, vremea se va menține mult mai rece decât în mod  obișnuit cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12...13 grade. Apoi, vremea se va  încălzi ușor și treptat, astfel încât în perioada 21-24 octombrie media valorilor diurne va tinde  spre 16...18 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul  întregului interval și se vor situa în jurul valorilor normale, în general între 2 și 6 grade.  

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână, temporar va ploua în general slab cantitativ, pe arii mai extinse în  zilele de 12, 15 și 16 octombrie, în timp ce în cea de-a doua săptămână ploi slabe, vor fi posibile  doar pe arii restrânse. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi rece, cu medii ale maximelor termice de  14 și 16 grade și abia în perioada 21-24 octombrie, acestea vor crește spre o medie de 17...18 grade. Temperaturile nocturne deși vor avea mici variații de-a lungul celor două săptămâni de  prognoză, vor fi apropiate de normele climatologice și vor fi cuprinse, în medie, în general între  6 și 10 grade.  

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână, temporar va ploua, local însemnat cantitativ în cursul zilei de 12  octombrie și în noaptea de 12 spre 13 octombrie, dar posibil și în zilele de 15 și 16 octombrie.  Apoi, probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. Până în jurul datei de 19 octombrie, vremea se va menține mult mai rece decât în mod  obișnuit cu o medie regională a temperaturilor maxime de 12...14 grade. Apoi, vremea se va  încălzi ușor și treptat, astfel încât în perioada 21-24 octombrie media valorilor diurne va tinde  spre 17...19 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de-a lungul  întregului interval și media lor se va situa în jurul valorilor normale, în general între 5 și 7 grade.  

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână, temporar va ploua, moderat sau local chiar însemnat cantitativ în  zilele de 12, 14 și 15 octombrie, în timp ce în cea de-a două săptămână ploi slabe, vor fi posibile  doar pe arii restrânse. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale  maximelor termice de 12 și 14 grade și abia în perioada 20-24 octombrie, acestea vor crește  spre o medie de 16...18 grade. Temperaturile nocturne deși vor avea mici variații de-a lungul  celor două săptămâni de prognoză, vor fi apropiate de normele climatologice și vor fi cuprinse,  în medie, în general între 4 și 8 grade.  

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână, temporar va ploua, local însemnat cantitativ în zilele de 14 și 15  octombrie, apoi probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusă.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. În mare parte a intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, astfel  temperaturile maxime se vor situa în medie între 2 și 5 grade, iar cele minime în general între -3  și 0 grade. O ușoară încălzire a vremii este posibilă în perioada 20-24 octombrie, când media  maximelor va tinde spre 7...8 grade, iar cea a minimelor spre 1...2 grade.  

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână, temporar vor fi precipitații moderate sau local chiar însemnate  cantitativ îndeosebi în zilele de 12, 14 și 15 octombrie, predominant sub formă de ninsoare pe  creste, în timp ce la altitudini mai joase se vor semnala ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsori. După data de 17 octombrie, doar pe arii restrânse va mai ploua slab cantitativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?