ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea pe regiuni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, între 7 și 21 iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. BANAT 

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru  această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade,  iar cea a minimelor va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor  scădea cu circa 2 grade, dar ulterior vom asista la un proces de încălzire treptată, de la o zi la  alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 28 de  grade, iar a minimelor nocturne 15 grade, valori normale în această regiune pentru a doua  decadă a lunii iunie. 

Ploi pe arii extinse și posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10-14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a plorlor slabe în intervalul 15-20 iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. CRIŞANA 

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul  primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25...26 de grade, iar cea a  minimelor de aproximativ 13 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu circa 2  grade, dar ulterior vom avea un proces de încălzire treptată a vremii, de la o zi la alta, astfel  încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 27 de grade, iar  cea a minimelor 14 grade, valori normale în a doua decadă a lunii iunie în Crișana. 

Ploi, mai ales averse și posibil local însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și în intervalul 16 -20  iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA 

 Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul  primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 24..25 de grade, iar cea a  minimelor de 11...12 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și minime vor  scădea ușor, aporximativ cu 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât, la finalul celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va  atinge 26 de grade, iar cea a minimelor 12 grade, valori normale în regiune pentru a doua  decadă a lunii iunie. 

Temporar în intervalul 10 - 14 iunie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni  va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor, local însemnate cantitativ, însoțite de  descărcări electrice.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MARAMUREŞ 

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul  primei săptămâni, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade,  iar cea a minimelor va fi de 11...12 grade. În intervalul 12-15 iunie, aceste medii vor scădea cu  2...3 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât,  în ultimele zile ale celei de-a doua săptămâni, media maximelor termice va atinge 26 de grade,  iar cea a minimelor 13 grade, valori normale în regiune.pentru a doua decadă a lunii iunie. 

Averse pe arii extinse și posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 10 - 14 iunie. Temporar va fi ridicată probabilitatea de apariție a averselor și a descărcărilor elecrice și  în intervalul 17-20 iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MOLDOVA 

Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru  această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25...26 de grade, iar cea a  minimelor de 10...11 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu 2...3 grade,  dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media maximelor termice va  atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în  această regiune în a a doua decadă a lunii iunie. 

Regimul pluviometric va fi deficitar, dar ploi în general slabe își pot face apariția în unele  zile ale intervalului de referință, îndeosebi în zona deluroasă.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. DOBROGEA

Pe parcursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu  medii ale temperaturilor maxime de 23...25 de grade și ale celor minime de 15...16 grade,  variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. Totuși intervalul 13-15 iunie se  estimează a fi răcoros, în condițiile în care valorile acestor medii vor putea fi mai scăzute cu  2...3 grade. 

În prima săptămână vor fi aproape zilnic perioade cu fenomene asociate instabilitaţii  atmosferice, iar ulterior doar în puține zile se vor semnala local averse, în general slabe  cantitativ, posibil însoțite de descărcări electrice.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MUNTENIA 

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea va fi apropiată de normalul termic pentru  această perioadă, astfel încât media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 26 de grade,  iar cea a minimelor va fi de 13...14 grade. În intervalul 13-15 iunie, aceste medii vor scădea cu  aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât pe 18-20 iunie, media  maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va situa în jurul a 14 grade, valori obișnuite în această regiune în a doua decadă a lunii iunie.    

Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai  mare în intervalele 5-7, 8-9 și 10-12 iunie, iar ploi de scurtă durată, în general slabe, posibil  însoțite de descărcări electrice, se pot semnala în celelalte zile ale celor două săptămâni. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. OLTENIA 

Vremea va fi apropiată de normalul termic pentru această perioadă până spre sfârșitul  primei săptămâni, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul a 26 de grade, iar  a temperaturilor minime de 13...14 grade. În intervalul 13-15 iunie, temperaturile maxime și  minime vor scădea cu aproximativ 2 grade, dar ulterior vremea se va încălzi treptat, astfel încât  pe 18-20 iunie, media maximelor termice va atinge 28 de grade, iar a minimelor nocturne se va  situa în jurul a 15 grade, valori normale în această regiune în a a doua decadă a lunii iunie.  

Vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice local importante, cu o probabilitate mai  mare în intervalul 10-12 iunie, însă local averse, posibil însoțite de descărcări electrice, se pot  semnala în oricare zi din perioada celor două săptămâni. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. LA MUNTE

În cursul celor două săptămâni, vremea va fi normală din punct de vedere termic și în  această regiune, cu medii ale temperaturilor maxime de 15...17 grade și ale celor minime de  6...8 grade, variațiile temperaturii aerului de la o zi la alta fiind reduse. În intervalul răcoros  13-15 iunie, care se estimează că va face excepție de la această evoluție, valorile acestor medii  vor fi mai scăzute cu aproximativ 2 grade. 

Vor fi zilnic fenomene specifice instabilității atmosferice, dar aversele local însemnate  cantitativ, însoțite de frecvente descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de  apariție în toate masivele în intervalul 10-14 iunie și în unele zile din a doua parte a intervalului  de referință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel