ANM, prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea pe regiuni, în ianuarie 2022. Când scăpăm de FRIG
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Prognoza meteo pe regiuni, ianuarie 2022/ foto pexels din sursă pixabay
Prognoza meteo pe regiuni, ianuarie 2022/ foto pexels din sursă pixabay
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni. Vezi când cresc temperaturile, după valul de frig din aceste zile. 

ANM, prognoza meteo. Iată vremea pe regiuni până la finalul lunii ianuarie 2022: 

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Banat

În prima saptămână deși vor fi alternațe termice, vremea va fi relativ rece pentru această perioadă, îndeosebi în timpul nopților și dimineților, cu temperaturi maxime, în medie între 0 și 4 grade și minime de -7...-4 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, de la o medie regională a valorilor maxime de 0...2 grade, până spre 4...6 grade spre finalul lunii, iar temperaturile minime vor fi în medie de -5...-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar, cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Crișana

Valorile termice se vor menține sub mediile multianuale în perioada 17 – 23 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi maxime între -1 și 3 grade și minime între -8 și -4 grade. Spre finalul lunii ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 2...4 grade și minime, în medie de -5...-2 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea Transilvania

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va continua să fie rece, local geroasă în unele nopți, astfel că, temperaturile maxime se vor menține preponderent negative, în medie, cuprinse între -3 și 2 grade, iar minimele se vor situa între -11 și -6 grade. În ultima săptămână din ianuarie valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, ceea ce înseamnă, o medie a maximelor de 0...2 grade și minime, în medie de -8...-5 grade.

Vor fi precipitații la începutul intervalului, dar temporar și cu o probabilitate destul de ridicată în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Maramureș

Până în 23 ianuarie vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime preponderent negative (între -3 și 1 grad) și ger în unele nopți (minime ce vor oscila între -10 și -5 grade). În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de 0...2 grade și minime, în medie de -7...-4 grade.

Temporare se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Moldova

În prima saptămână vor fi alternațe termice, astfel că la nivelul regiunii, în 17 și 20 ianuarie se vor atinge maxime de 5...6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 și 2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 3...4 grade spre finalul lunii. Temperaturile minime vor fi în medie, cuprinse între -5...-2 grade, valori mai scăzute, de -8...-6 grade, fiind posibile în zilele de 22 și 23 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Dobrogea

Și la nivelul acestei regiuni, în prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, respectiv în zilele de 17 și 20 ianuarie, când se vor atinge maxime de 6...7 grade și minime în jurul valorii de 0 grade; și zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în medie de 0...3 grade și minime între -5 și -2 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 5...6 grade spre finalul lunii, iar minimele se vor menține la o medie de -2 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi deficitare, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare în zilele de 17 și 18 ianuarie și în perioada 21 – 25 ianuarie.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Muntenia

În prima săptămână vor alterna zilele în care vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, respectiv în 17 și 20 ianuarie, când se vor atinge maxime de 6...8 grade și minime în jurul valorii de -2 grade; și zile în care valorile termice vor fi apropiate de normal (maxime în medie de 1...3 grade și minime între -7 și -4 grade. După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 4...6 grade și minime în jurul valorii de -4 grade, ce vor caracteriza un regim termic peste normalul perioadei.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare. 

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea în Oltenia

Regimul termic va fi caracterizat de alternațe termice semnificative în perioada 17 – 23 ianuarie, când la nivelul regiunii, maximele vor oscila între 1 și 8 grade, iar minimele între -7 și -2 grade. Pentru ultima săptămână a lunii ianuarie sunt estimate temperaturi peste mediile multianuale, maxime în medie de 5...6 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de -4 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile se vor menține deficitare.

Prognoza meteo 17 - 30 ianuarie 2022. Vremea la munte

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul nopților și dimineților; maximele termice la nivelul zonei vor oscila între -11 și -5 grade, iar minimele se vor situa, în medie între -15 și -9 grade. În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de -6...-4 grade și minime în jurul valorii de -10 grade. 

Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, când izolat cantitățile de apă vor fi însemnate în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel