ANM, prognoza meteo. COD PORTOCALIU prelungit: Directoarea ANM, informațiile momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Iarna
Iarna
ANM, prognoza meteo. COD PORTOCALIU prelungit. Vremea rea va mai rămâne pe teritoriul României. Toate zonele vor fi afectate.

ANM, prognoza meteo. COD PORTOCALIU prelungit. "Actualizăm alerta meteorologică, în sensul menținerii avertizării meteorologice de Cod portocaliu până mâine de la ora 12.00. În continuare, în județele Timiș, Caraș-Severin precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent. Stratul de zăpadă depus va fi semnificativ, iar în zona motană înaltă va fi viscol cu rafale de vânt ce vor depăși 70-75 de kilometri pe oră", a declarat directoarea ANM, Elena Mateescu. 

ANM, prognoza meteo. COD PORTOCALIU prelungit. "Pentru cea mai mare parte a țării, dar în special în Dobrogea, Muntenia, estul Olteniei vor predomina ploile.

În Moldova și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în restul țării va continua să ningă. Precipitațiile mixte vor favoriza formarea de ghețuș sau polei", a mai completat meteorologul.

ANM, prognoza meteo. COD PORTOCALIU prelungit. În Capitală, au fost menționate condițiie meteorologice favorabile ninsrilor și nu în ultimul rând intensificări ale vântului între 40-45 de kilometri la oră.  

Citește și: ANM, prognoza meteo. Vremea de CRĂCIUN și REVELION, 10 decembrie - 7 ianuarie

IGSU, intervenții

ANM, prognoza meteo. În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU de viscol puternic și COD GALBEN de ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

ANM, prognoza meteo. Totodată, în zonele vizate de codul portocaliu (județele Timis și Caras-Severin), IGSU a dispus completarea resurselor existente cu 3 autospeciale pentru transport victime multiple și 2 șenilate, după cum urmează:

Grupări de sprijin formate din autospeciala pentru transport victime multiple

• ISU Bucuresti-Ilfov și ISU Mures → ISU Timis
• ISU Dolj → ISU Caras-Severin

Grupări de sprijin formate din autospecială cu capacitate mărită de trecere (șenilată/UTV):

• ISU Mures → ISU Timis
• ISU Teleroman → ISU Caras-Severin

Citește și ANM, prognoza meteo București în weekend

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel