ANM prognoza meteo 3 - 16 septembrie. Cum va fi vremea
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
ANM, prognoza meteo
ANM, prognoza meteo
Vremea va fi caldă în primele două zile din această săptămână cu temperaturi care vor urca până la 32 de grade Celsius în unele zone ale ţării, apoi valorile termice vor înregistra o uşoară scădere.

Șansele de ploaie vor creşte la nivelul întregii ţări în intervalul 3 - 6 septembrie şi în cursul săptămânii viitoare, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile până pe 16 septembrie 2018.

Vremea în Banat

În Banat, vremea va fi calda în prima zi, cu temperaturi maxime, în medie, de 28 - 29 de grade Celsius, dar în zilele de 4 şi 5 septembrie se va răcori, astfel că maximele medii se vor situa în jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creşte din nou, iar în intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămână regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 25 - 26 de grade Celsius. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii şi se vor încadra, în medie, între 13 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în ultimele nopţi. În primele zile ale intervalului vor fi averse, local însemnate cantitativ în 3 şi 4 septembrie, dar ploi trecătoare, slabe, vor fi posibile şi în perioada 8 - 12 septembrie.

Vremea în Crișana

În Crişana, în prima zi a intervalului va debuta cu vreme calda şi temperaturi maxime, în medie, în jurul a 29 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi în scădere spre medii de 24 de grade. Din 6 septembrie vremea se va încălzi treptat, astfel ca în intervalul 7-9 septembrie vor fi maxime, în medie, de 27 - 28 de grade, valori mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămâna regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 25 - 26 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii şi se vor încadra, în medie, între 12 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în ultimele nopţi. În primele zile ale intervalului vor fi averse, local însemnate cantitativ în 3 şi 4 septembrie, dar ploi slabe, trecătoare vor fi posibile şi în perioada 9-11 septembrie.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi calda în prima zi, cu temperaturi maxime, în medie, de 30 de grade, dar în perioada 4-6 septembrie maximele vor fi în scădere spre o medie de 24 - 25 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creşte uşor, astfel ca în intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămâna regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 25 - 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii şi se vor încadra, în medie, între 10 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori în ultimele nopţi. În perioada 3-6 septembrie, temporar vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului doar trecător vor fi posibile ploi slabe.

Vremea în Maramureș

În Maramureş, prima zi a intervalului va debuta cu vreme deosebit de caldă şi temperaturi maxime, în medie, în jurul a 31 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi în scădere spre medii de 25 - 26 de grade. În intervalul 7-9 septembrie vremea se va încălzi treptat, astfel maximele vor ajunge la o medie de 27 - 28 de grade, valori mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămână regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 24 - 25 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii şi se vor încadra, în medie, între 11 şi 15 grade, cu cele mai scăzute valori în ultimele nopţi. În primele zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului doar trecător vor fi posibile ploi slabe.

Vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi local călduroasă în primele două zile, când se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 30 - 31 de grade, apoi acestea vor scădea, până la medii de 26 - 27 de grade în intervalul 6-12 septembrie, valori în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei. Începând cu 13 septembrie valorile termice diurne vor scădea uşor spre o medie de 24 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor doua săptămâni, de la o medie de 16 grade, până la 12 grade în ultimele nopţi. Ploi slabe, trecătoare, vor fi în zilele de 5 şi 6 septembrie, dar posibil şi în perioada 11- 14 septembrie. În Dobrogea, în primele doua zile vremea va fi local călduroasă, cu maxime, în medie, de 29 - 30 de grade, apoi acestea vor scădea uşor şi se vor situa în perioada 5-9 septembrie la o medie de 26 - 27 de grade. În restul intervalului regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge o medie în jurul a 25 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor doua săptămâni, în medie, de la 20 până la 16 grade, în ultimele nopţi. Ploi slabe, trecătoare, vor fi în zilele de 5 şi 6 septembrie, dar posibil şi în perioada 11-14 septembrie.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi călduroasă în prima zi, când se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 32 de grade, apoi acestea vor scădea, până la medii de 28 - 29 de grade în intervalul 4-11 septembrie, valori în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei. Începând cu 12 septembrie valorile termice diurne vor scădea uşor spre o medie de 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendinţa de scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni, în medie, de la 17 până la 13 grade, în ultimele nopţi. Ploi slabe, trecătoare, vor fi în perioada 4-6 septembrie, dar posibil şi în perioada 12-14 septembrie.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în prima zi, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30 de grade, dar în ziua 4 septembrie se va răcori, astfel ca maximele se vor situa, în medie, în jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor creşte din nou spre o medie de 28 de grade, în intervalul 6-9 septembrie, când se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămâna regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendinţa de scădere uşoară şi treptată de-a lungul celor două săptămâni, în medie, de la 17 până la 13 grade, în ultimele nopţi. În primele doua zile ale intervalului vor fi averse, pe arii restrânse însemnate cantitativ în 3 şi 4 septembrie, dar ploi trecătoare, slabe, vor fi posibile şi în perioada 8-14 septembrie.

Vremea la munte

La munte, temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative de-a lungul celor două săptămâni, astfel ca, în medie, maximele vor fi cuprinse între 14 şi 17 grade, iar minimele între 7 şi 11 grade. În perioada 3-6 septembrie vor fi averse care pe arii restrânse vor fi însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului, local şi temporar, vor apărea ploi în general slabe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel