ANM, prognoză. IGSU, mesaj de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
În urma manifestării fenomenelor meteorologice caracterizate prin viscol, IGSU a transmis un mesaj marți dimineață.

„În ultimele 24 de ore, efectele iernii s-au resimțit în 11 județe (Argeș, Arad, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș și Vâlcea), constând în arbori doborâți de greutatea zăpezii sau a vântului puternic, derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a permite derularea operațiunilor de deszăpezire. Au fost afectate 9 autovehicule, doborâți 128 copaci, 4 stâlpi și un panou publicitar. Lipsa alimentării cu energie electrică, rămâne în atenția autorităților, în această dimineață fiind înregistrate avarii în 313 localități. Echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică se află în teren pentru a remedia cât mai repede avariile înregistrate.

În sprijinul populației afectate și a autoritatilor, IGSU a mobilizat in cursul zilei de ieri la nivelul județului Timiș 6 generatoare de mare capacitate pentru alimentarea spitalului și a mai multor cartiere din orașul Făget, iar la nivelul județului Caraș-Severin alte 5 generatoare de mare capacitate pentru alimentarea localităților Berliște, Brebu, Târnova, Cornoțel și Fârliug.

O situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Celnata din județul Mehedinți, unde ambulanța SMURD nu a putut ajunge la o pacientă care acuza dureri abdominale. Imediat a fost alertată o altă autospecială cu capacitate de trecere mărită care a preluat persoana și a transportat-o de urgență la echipajul medical.

În cursul serii trecute, pe drumul județean 703D, în localitatea argeșeană Răchițele de Sus, un microbuz care transporta 20 de persoane nu a mai putut înainta din cauza zăpezii de pe carosabil. Echipele administratorului de drum au acționat pentru curățarea tronsonului, astfel încât autovehiculul să poată continua deplasarea în siguranță, potrivit IGSU.

Și în județul Vâlcea, pe DN 7D, în zona localității Boișoara, două microbuze care transportau muncitori au rămas înzăpezite. Autoritățile locale au acționat imediat pentru deblocarea drumului, iar microbuzele și-au continuat deplasarea. Tot în județul Vâlcea, întrucât trenul Craiova-Sibiu a staționat în gara Câineni din cauza conditiilor meteo, cei 16 călători au fost preluați de un microbuz și transportați la destinație, in siguranta.

Recomandări  

Având în vedere că zăpada s-a depus pe zonele pietonale, manifestați prudență când mergeți pe stradă, pentru a nu aluneca, îmbrăcați-vă gros și reduceți timpul petrecut afara, la temperaturi scăzute.

Totodată, urmăriți alertele transmise prin aplicația pentru telefoane mobile – DSU și respectați restricțiile sau recomandările autorităților.

VEZI ȘI:

Nicole Kidman, donație de 500.000 de dolari

Anca Pop Shamanca, imagine cutremurătoare înainte de a muri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel