ANM: Cod portocaliu în patru județe, 9 septembrie 2019. Cod galben în alte șase județe
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de vânt în patru județe, până luni seara. De asemenea, alte șase județe sunt sub cod galben.

ANM, PROGNOZA METEO. Luni de la ora 11.00 până la ora 3.00, instabilitatea atmosferică se va accentua în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină.

ANM, PROGNOZA METEO. Rafalele vântului vor depăși 60...75 km/h, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala după-amiaza și noaptea și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse și în intervale mai scurte de timp.

ANM, PROGNOZA METEO. Codul galben este în vigoare pentru județele Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin.

ANM, PROGNOZA METEO. De asemenea, luni de la ora 15.00 până la ora 21.00 va fi în vigoare o avertizare cod portocaliu în județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului - rafale de peste 80...90 km/h și vijelii. Trecător și pe arii restrânse, intensificări ale vântului se vor semnala în prima parte a zilei și în județul Caraș-Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel