ANM, COD PORTOCALIU de vreme severă. Ploi şi vijelii în mai multe judeţe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
ANM, avertizare de vreme rea. Cod portocaliu de instabilitate atmosferică  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
ANM, avertizare de vreme rea. Cod portocaliu de instabilitate atmosferică / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică în mai mult de jumătate din țară.

Administrația Națională de Meteorologie atrage atenția asupra fenomenelor instabile care vor afecta România în data de 13 iunie 2021.

Cod Galben: Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65...70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Notă: Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

Cod portocaliu în Dobrogea

Cod Portocaliu: Interval de valabilitate: 13 iunie, ora 14:00 – 13 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate:ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată. Zone afectate: Dobrogea

În județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

București, după ploaia torențială de vineri: străzi, curți, inundate, copaci rupți

Mai multe străzi, curți și subsoluri au fost inundate în urma ploii torențiale de vineri din București. S-a circulat cu greutate în numeroase zone. De asemenea, patru copaci au căzut pe carosabil.

Capitala, sub ape 

Bucureștiul a intrat, vineri, sub cod portocaliu de vremea rea. Astfel, Capitala se confruntă cu o nouă problemă, după gunoaiele de la Sectorul 1, căpușe și șobolani. Traficul a fost blocat, aproape toate arterele fiind inundate. 

ISU București-Ilfov a transmis, în jurul orei 19:10 că, până în acest moment, ca urmare a codului meteo portocaliu, în Capitală au fost înregistrate nouă cazuri: 5 acumulari de apă în subsolul cladirilor, curților sau carosabil, 4 copaci cazuți pe carosabil. Din fericire, nu au fost înregistrate victime (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel