ANM: Cod Galben de ploi, intensificări ale vântului și ninsori la munte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, intensiificări ale vântului și ninsori la munte pentru următoarele ore.

În vestul Carpaților Meridionali, în intervalul 10 martie, orele 12,00 - 11 martie, ora 08,00, vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte.

Notă: averse de ploaie și descărcări electrice vor fi vineri după-amiază și în prima parte a nopții de vineri spre sâmbătă local și în Oltenia.

De asemenea, ANM a emis, în intervalul 11 martie, orele 08,00 12 martie, orele 15,00, la nivelul întregii țări, un Cod Galben de vânt care va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50..65 km/h și izolat peste 70 km/h.

În Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona deluroasă a Crișanei, mai ales seara și în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitații mixte. La munte vor fi rafale de 70...80 km/h, iar pe creste vor depăși 90....110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

Vezi și: Secetă pedologică în trei regiuni din România. Situaţie grea pentru agricultură

Vineri, în București,  vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 18...20 de grade și o minimă de 7...9 grade. Cerul va avea înnorări și îndeosebi spre seară și noaptea vor fi intervale cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de caldă, maxima urmând a fi de 17...19 grade, dar vântul va avea
intensificări temporare cu rafale în general de 50...55 km/h și mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări și
probabilitate de ploaie ridicată. În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere față
de intervalul anterior, va fi de 1...3 grade.

Duminică, vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11...12 grade. Cerul va fi variabil și vântul va sufla slab și moderat.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel