ANM, avertizări meteo. COD GALBEN, zonele vizate - 27 iulie 2021
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
foto ilustrativ Pixabay/ Alertă meteo pentru București
foto ilustrativ Pixabay/ Alertă meteo pentru București
Cinci județe sunt sub avertizare Cod galben de ploi puternice și vijelii.

Meteorologii au emis, marți, 27 iulie, avertizări nowcasting Cod galben de ploi torenţiale pentru cinci judeţe. Avertizările sunt în vigoare mai ales în zona de munte a acestor județe.

Până la ora 17.00, în zona de munte a județului Vrancea, dar și în localitățile Dumitrești, Gura Caliței, Chiojdeni, Vintileasca și Jitia este Cod galben de vreme rea. Meteorologii anunță averse ce vor acumula peste 20...30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Până la ora 16.30, sub avertizare Cod galben se află și zona de munte a județelor Vâlcea și Argeş. Aici se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20...30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Zona de munte din Prahova și Buzău este vizată tot de o avertizare Cod galben, până la ora 16.00. Se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20...30 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Atenționare de călătorie în Grecia: COD ROȘU de caniculă și pericol de incendii

Amintim că Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în Grecia, meteorologii au emis un Cod roșu de caniculă.

Miercuri, valul de căldură va afecta cea mai mare parte a teritoriului elen. 

Pe 29 iulie temperaturile vor continua să crească în toată țara, ajungând la 41°- 42°C în vestul Greciei Centrale și în Tesalia și la 40-41° C în Macedonia Centrală și în Epirusul interior.

În intervalul 30 iulie - 3 august 2021, temperaturile vor crește constant, valorile maxime estimate fiind de 43° C în unele zone continentale, putând atinge izolat chiar și pragul de 45° Celsius.

În Atena, temperaturile se vor situa în acest interval între 41° și 42° C, cu posibilitatea înregistrării temporare a unor valori mai ridicate.

În același timp, Secretariatul de Stat pentru Situații de Urgență din R. Elenă a emis o avertizare de incendii (nivel de alertă grad 4 din 5) pentru regiunile Attica, inclusiv capitala Atena), Grecia Centrală , Peloponez, zonele Corint și Argolida, regiunea Mării Egee de Nord - insulele Lesvos, Chios, Samos și Ikaria, precum și insula Creta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel