ANM, avertizare meteo. Codul gaben de vreme severă a fost prelungit și extins. Harta zonelor vizate
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 10 dec 2020 / 11:13
Foto cu caracter ilustrativ
Meteorologii au actualizat avertizarea meteo de Cod galben. 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit Codul galben de vreme rea. Avertizarea este valabilă  în intervalul 10 decembrie, ora 11:00 – 11 decembrie, ora 18:00.

În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei.

Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70...80 km/h.

Predomină ploile 

În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

La munte 

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80...90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro