ANM, avertizare generală - Vânt puternic şi ploi. Cum va fi vremea în Bucureşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
ANM a emis o avertizare meteo generală valabilă până pe 18 septembrie, dar şi prognoza meteo pentru Capitală. 

"Interval de valabilitate: 16 septembrie, ora 19:00 – 18 septembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.  În intervalul menționat în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h", transmite ANM.

Cum va fi vremea în Capitală 

"PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 16.09.2021 ORA 19:00 - 18.09.2021 ORA 10:00 - ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări vineri (16 septembrie) spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi de 15...17 grade, ușor mai scăzute în zona preorășenească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade", mai arată meteorologii.

Cum va fi vremea în următoarea lună 

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt prognozate în acest material.

Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică mai accentuată în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar.

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 27.09.2021 – 04.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor deficitară în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Valorile termice se vor situa ușor sub cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel