ANM, avertizare de ultimă oră - ceaţă şi gheţuş în mai multe zone
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări COD Galben de gheaţă şi ceaţă în mai multe judeţe din ţară. 

Astfel, în Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Prahova, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa: zona joasă şi Județul Teleorman, se semnalează local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce favorizează, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în județul Harghita în zona depresionară, dar şi în zona joasă a județului Sibiu. Codul galben este valabil până la ora 9:00 şi în judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Galaţi, Vaslui, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. 

Cum se circulă în ţară 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Traficul este în continuare alternativ, pe un fir, pe DN 2G Bacău-Moinești, în localitatea Ardeoani, județul Bacău, după ce conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a impactat un cap de pod. În urma coliziunii, șoferul și un pasager au decedat, a treia persoană este evaluată medical la fața locului, iar cel de-al patrulea pasager a fost transportat la spital pentru investigații medicale. Se estimează reluarea normală a circulației în 30 de minute.

Ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100-150 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzilor A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea.

De asemenea, este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, dar și în municipiul București,  vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel