ANM, alertă meteo de Cod Galben. Vremea în București
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis alerte meteo de Cod Galben de caniculă. 

Meteorologii au emis Cod Galben ca caniculă pentru astăzi în vestul și sud-vestul țării. Luni și marți, va fi caniculă în aproape toată țara, conform meteorologilor. 

Cod Galben 15 august

ANM a emis astăzi alertă meteo de COD GALBEN de disconfort termic ridicat, pentru astăzi, 15 august (vezi harta 1). 

”Duminică (15 august) în Banat, Crișana, local în Oltenia și sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 36 de grade.” anunță meteorologii, care notează și că ”fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse în nord-vestul țării și la munte.”

Cod Galben 16 - 17 august

Pentru 16 și 17 august (vezi harta 2), a fost emis un Cod Galben extins, în aproape toată țara. ”Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni (16 august) cea mai mare parte a țării, iar marți (17 august) va persista în regiunile sudice, centrale și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.” a anunțat ANM, care a notat și că ”fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți (17 august) mai ales în regiunile intracarpatice.”

Se emite Cod Galben când fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoza meteo: Vremea în București

”Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua la începutul săptămânii viitoare, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Valorile temperaturii maxime vor fi de 33...35 de grade duminică (15 august) și de 35...37 de grade luni și marți (16 și 17 august). Temperatura minimă va avea valori de 17...19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.” a anunțat ANM pentru București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel