ANM, noi ALERTE meteo de furtuni. Cod ROȘU și PORTOCALIU. Harta ANM - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Meteorologii avertizează din nou cu privire la fenomenele periculoase -  UPDATE

UPDATE 4: A fost emis cod ROȘU

COD ROȘU

 

Fenomene avertizate: vijelie puternică cu rafale de peste 90 - 100 km/h,grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 40 l/mp.

Zone vizate: - Județul Bacău: Urechești; - Județul Vrancea: Adjud, Mărășești, Panciu, Vidra,Păunești, Ruginești, Movilița, Străoane, Pufești,Răcoasa, Fitionești.

Interval devalabiliate: 20/07/2021 14:45 - 15:30

UPDATE 3: A fost emis un nou COD PORTOCALIU

COD PORTOCALIU

ANM a emis Cod Portocaliu de averse torențiale ce vor acumula peste 35...45l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice,grindină de dimensiuni medii

Zone vizate: - Județul Vrancea: Vidra, Vizantea-Livezi, Câmpuri,Tulnici, Răcoasa, Vrâncioaia, Soveja, Paulești,Negrilești, Valea Sării, Bârsești.

Valabilitate: 20. 07.2021, în intervalul orar 14:00 - 15:00.

UPDATE 2: A fost emisă prognoza meteo pentru București.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU  București

20.07.2021 ORA 10:00 - 21.07.2021 ORA 09:00

Disconfortul termic se va menţine ridicat, deși temperatura maximă, în scădere faţă de zilele precedente, va fi de31...32 de grade. Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vamanifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

21.07.2021 ORA 09:00 - 21.07.2021 ORA 22:00

Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caractertorențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperaturamaximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie deevoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

UPDATE: Au fost emise noi alerte de furtuni, sub Cod Galben și Cod Portocaliu. 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

 Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea șicaracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte detimp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse sevor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

 

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale,descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități deapă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.

Vezi aici AVERTIZAREA GENERALĂ

------- 

Știrea inițială

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții (GALERIA FOTO)

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD PORTOCALIU

Cod portocaliul de averse torențiale ce vor depăși 35...40 l/mp,frecvente descărcări electrice, grindină, intensificari ale vântului

Zone vizate: - Județul Satu Mare: Negrești-Oaș, Bixad, MedieșuAurit, Supur, Călinești-Oaș, Orașu Nou, Culciu,Bogdand, Beltiug, Viile Satu Mare, Apa, Socond,Crucișor, Homoroade, Valea Vinului.

Avertizarea este valabilă în 20.07.2021, de la ora 7:45, până la ora 9:00.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente
Interval de valabilitate: 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel