ANM, prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vremea se menține rece
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Meteorologii au estimat cum vor fi temperaturile și nivelul de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață mai multe alerte de tip nowcasting de Cod galben. 

Până la ora 10:00


Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Baciu, Gilău, Florești, Săvădisla, Căpușu Mare, Gârbău, Sânpaul, Petreștii de Jos, Izvoru Crișului, Săndulești, Ciurila;

Se vor semnala: ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Până la ora 9:30

Județul Alba: Sebeș, Blaj, Jidvei, Șona, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șpring, Bucerdea Grânoasă, Gârbova, Crăciunelu de Jos, Cergău, Câlnic, Cut, Cenade, Doștat;

Județul Sibiu: Mediaș, Săliște, Copșa Mică, Șeica Mare, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Axente Sever, Bazna, Orlat, Dârlos, Cristian, Târnava, Moșna, Brateiu, Micăsasa, Păuca, Blăjel, Șura Mică, Valea Viilor, Șeica Mică, Apoldu de Jos, Mihăileni, Ludoș;

Se vor semnala: local ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Până la ora 9:00

Județul Suceava: : zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Suceava: Vatra Dornei, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini, Iacobeni, Panaci, Poiana Stampei, Coșna;

Se vor semnala: ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Vremea în următoarele patru săptămâni 

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt prognozate în acest material.

Săptămâna 04.10.2021 – 11.10.2021

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de est a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11.10.2021 – 18.10.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 18.10.2021 – 25.10.2021

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor deficit local în sud vest.

Săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel