ANM, prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Se răcește. Toamna își intră în drepturi
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 31 aug, 08:43
WhatsApp
Foto: Pixabay
Meteorologii au estimat cum vor fi temperaturile și nivelul de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Mai multe atenționări nowcasting au fost emise în această dimineață de meteorologi. 

Până la ora 9:00 - Cod galbenJudețul Alba: Sebeș, Vințu de Jos, Pianu, Șpring, Șibot, Săliștea, Cut, Blandiana;

Județul Covasna: Baraolt, Întorsura Buzăului, Brăduț, Barcani, Vâlcele, Belin, Hăghig, Aita Mare;

Județul Braşov: Brașov, Făgăraș, Săcele, Codlea, Feldioara, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Sânpetru, Mândra, Voila, Apața, Șercaia, Viștea, Măieruș, Ucea, Părău, Ormeniș, Beclean, Augustin;

G Ad:

Județul Mureş: Sighișoara, Târnăveni, Sângeorgiu de Pădure, Albești, Fântânele, Bălăușeri, Daneș, Acățari, Mica, Gănești, Bahnea, Suplac, Neaua, Coroisânmărtin;

Județul Sibiu: Mediaș, Avrig, Agnita, Dumbrăveni, Săliște, Miercurea Sibiului, Racovița, Porumbacu de Jos, Laslea, Dârlos, Turnu Roșu, Arpașu de Jos, Târnava, Brateiu, Nocrich, Iacobeni, Hoghilag, Boița, Alțina, Brădeni, Cârța;

Județul Harghita: zona depresionară;

Se vor semnala: ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate. Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

ANM, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt prognozate în acest material.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales la munte.

Săptămâna 06.09.2021 – 13.09.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13.09.2021 – 20.09.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 20.09.2021 – 27.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro