ANM, prognoza pe regiuni. Vremea în primele două săptămâni ale anului
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 04 ian 2021, 11:09
WhatsApp
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. BANAT 

ANM, prognoza meteo. Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de 8...10 grade în primele 3 zile, apoi vor  scădea treptat, urmând ca în intevalul 10 – 17 ianuarie media maximelor să se situeze în jurul  valorii de 0 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. Temperaturile  minime vor avea o evoluție similară, astfel încât se vor încadra între 4 și 6 grade la începutul  intervalui și vor fi în jurul a -4 grade între 12 și 17 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații se va menţine ridicată pe parcursul celor două  săptămâni, dar în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în intervalul 9 și 11 ianuarie,  acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de  8...10 grade, iar a celor minime de aproximativ 4 grade, cu mult peste normele climatologice  ale perioadei. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel încât, între 12 și 17 ianuarie, va deveni  normală din punct de vedere termic, media temperaturilor diurne urmând a se situa în jurul  valorii de 0 grade, iar a celor nocturne să coboare spre -6 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente şi mai însemnate cantitativ va fi ridicată în  jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și între 9 și 12 ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. Regimul termic va caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această dată la  începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra temperaturi maxime de 7...8 grade  și minime de 2...4 grade, în medie. Apoi, vremea va intra într-un proces de răcire treptată,  devenind apropiată de normal sub aspect termic, în intervalul 12 - 17 ianuarie, când media  temperaturilor maxime se va situa între -2 și 0 grade, iar a celor minime va fi de aproximativ  -8 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată pe durata intervalului celor două săptămâni de prognoză, iar cantități mai importante de apă se vor consemna cu precădere în  jurul datelor de 4 și 10 ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. MARAMUREŞ

ANM, prognoza meteo. Temperaturile maxime în primele 3 zile ale intervalului de prognoză vor fi de 7...8 grade,  cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, va avea loc un proces de  răcire a vremii, care va determina valori medii ale maximelor diurne de aproximativ -2 grade  în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Regimul termic nocturn va avea o evoluție  similară, astfel încât media temperaturilor minime va fi de 2...4 grade pe 4 și 5 ianuarie, apoi  va scădea spre -7...-6 grade în intervalul 12 – 17 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Vor fi precipitații în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar în jurul datelor de 4, 5, 7 și  10 ianuarie, acestea se vor semnala pe arii mai extinse și pot fi importante cantitativ. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă până în data  de 08 ianuarie, însă valorile termice vor fi în scădere treptată de la o zi la alta. Astfel, media  temperaturilor maxime va fi de 8...9 grade la începutul intervalului și va ajunge până la 4...5  grade spre sfârșitul primei săptămâni de prognoză. Regimul termic nocturn se va concretiza  prin valori de 4...6 grade, la început, și de -1...1 grad, la sfârșit. Ulterior tendința vremii va fi  una de răcire, determinând astfel temperaturi apropiate de cele normale pentru jumătatea lunii ianuarie, cu valori medii de -2...2 grade pentru maximele termice și de -8...-4 grade  pentru cele minime. 

ANM, prognoza meteo. Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în 4 și 5 ianuarie. După acest episod,  următorele date mai favorabile precipitațiilor vor fi în 7, respectiv 10 și 11 ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în prima săptămână, comparativ cu regimul  termic caracteristic acestei regiuni în această perioadă a anului, până spre finalul intervalului,  când va fi apropiat de cel climatologic specific. Astfel, media temperaturilor maxime va pleca  de la valori de 11...13 grade în perioada 04 – 07 ianuarie, se va menține la 4...6 grade în  intervalul 08 – 12 ianuarie, apoi va fi în scădere spre 2 grade. Această tendință va fi urmată și  de către mediile valorilor termice nocturne: 4...8 grade la început, apoi 0...3 grade și -4...-2  grade spre sfârșitul celor două săptămâni. 

ANM, prognoza meteo. În cea mai mare parte a regiunii va ploua, în general slab, în 4 și 5 ianuarie. În restul  intervalului probabilitatea mai mare de apariție a precipitațiilor va fi în datele de 7, respectiv  10 și 11 ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie în prima săptămână  de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 8...12 grade până în 07 ianuarie,  perioadă în care media valorilor termice nocturne va avea variații în funcție de gradul de  acoperire al cerului cu nori, și va fi în general de 3...6 grade. În intervalul 08 – 12 ianuarie  valorile termice vor fi în scădere treptată, însă se vor menține peste cele specifice perioadei, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză acestea se vor apropia de cele normale. Astfel,  mediile maximelor vor pleca de la valori de 6 grade și vor ajunge la 2 grade, iar ale celor  minime se vor încadra între -6 și 0 grade. 

ANM, prognoza meteo. Se vor semnala ploi în toată regiunea în 4 și 5 ianuarie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 09 – 12 ianuarie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima săptămână din ianuarie. Astfel, media  temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade până în 07 ianuarie, interval în care media  temperaturilor minime va avea variații în funcție de nebulozitate și va fi în general de 2...4  grade. În perioada 08 – 12 ianuarie temperatura aerului va scădea treptat, însă se va menține  peste valorile climatologice specifice, iar spre sfârșitul intervalului de prognoză se va apropia  de cea normală pentru jumătatea lunii ianuarie. Astfel, vor fi medii ale maximelor termice ce  vor pleca de la valori de 5...6 grade și vor ajunge spre 2 grade și ale temperaturilor minime  cuprinse între -6 și -1 grad.  

ANM, prognoza meteo. Se vor semnala ploi pe arii relativ extinse în jurul datelor de 4 și 6 ianuarie, precum și în  intervalul 09 – 12 ianuarie. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 17 ianuarie 2021. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice diurne vor fi ușor pozitive în primele zile ale intervalului de prognoză și  se vor situa, în medie, în jurul a 3 grade. Apoi, vremea se va răci, iar între 8 și 17 ianuarie  media temperaturilor maxime va fi de -6...-4 grade. Regimul termic nocturn se va caracteriza  prin valori medii exclusiv negative, situate înte -2 grade la începutul intervalului și -12 grade la  sfârșit. 

ANM, prognoza meteo. Vor fi precipitații pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar în jurul datei de  4 ianaurie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi importante cantitativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?