ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 19 iul 2021, 13:36
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, între 19 iulie - 1 august.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. BANAT 

ANM, prognoza meteo. Pe aproape întreg parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, media  temperaturilor maxime se va situa între 26 și 29 de grade, cu cele mai scăzute valori în jurul  datei de 21 iulie, iar a celor minime va fi în scădere de la 20 de grade în prima noapte, spre 14  grade în dimineața zilei de 22 iulie. În cea de a doua săptămână, regimul termic va marca o  creștere, vremea va redeveni călduroasă, vor fi valori diurne, în medie, de 31...34 de grade, în  timp ce temperaturile minime nu vor mai avea variații semnificative și se vor situa în jurul a  17...18 grade.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse și însemnate cantitativ va fi ridicată pe 19 și 20 iulie,  apoi se va reduce semnificativ și abia după data de 28 iulie, pe alocuri, mai pot fi ploi de scurtă  durată.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Temperatura aerului va fi în scădere la începutul intervalului de prognoză, de la 29 de  grade în prima zi, spre 26 de grade pe 21 iulie, apoi va marca o creștere treptată, iar la finalul  primei săptămâni se vor înregistra aproximativ 31 de grade, în medie regională. Temperaturile  minime vor avea o evoluție asemănătoare, media valorilor nocturne va fi în scădere de la 19  grade la început, până la 13...14 grade în jurul datei de 22 iulie, apoi va crește treptat, spre  15...16 grade la finalul primei săptămâni. În decursul celei de a doua săptămâni, regimul termic  nu va mai avea variații importante, astfel încât media maximelor se va situa între 30 și 32 de  grade, iar a minimelor nocturne va fi de 17 grade. 

ANM, prognoza meteo. În primele două zile ale intervalului de prognoză, pe arii extinse vor fi averse importante  cantitativ, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va crește abia după data de 28 iulie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. În primele zile temperaturile maxime vor scădea semnificativ, de la o medie de 31 de  grade în prima zi, până la 24 de grade pe 21 iulie, în timp ce valorile nocturne se vor menține în  jurul unei medii de 16...17 grade. Între 22 și 26 iulie, va avea loc un proces de încălzire treptată  a vremii, fapt ce va determina creșterea temperaturilor maxime de la o zi la alta, până la o  medie regională de 29...30 de grade, începând cu data de 26 iulie și până la sfârșitul celei de a  doua săptămâni. Regimul termic nocturn va fi relativ constant între 22 și 27 iulie, când se va  înregistra o medie de 13 grade a temperaturilor minime, dar și între 28 iulie și 01 august, când  media, ușor mai ridicată, va fi de 14...15 grade. 

ANM, prognoza meteo. Vor fi averse însemnate cantitativ pe 20 și 21 iulie, apoi vremea se va ameliora și probabilitatea  pentru ploi trecătoare va crește abia din 28 iulie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va răcori în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile  maxime vor scădea de la 29 de grade în prima zi, până la 24 de grade pe 21 iulie, în timp ce  minimele vor atinge o valoare medie de 13 grade între 22 și 24 iulie, pornind de la 18...19 grade  în prima noapte. Ulterior, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât, la începutul  celei de a doua săptămâni, vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ 31 de grade și ale  minimelor nocturne de 15...16 grade, valori ce se vor menține de interes până la sfârșitul celei  de a doua săptămâni. 

ANM, prognoza meteo. Ploi pe arii extinse și local abundente se vor semnala în primele trei zile ale intervalului de  prognoză și, din nou, pe 28 și 29 iulie, iar în rest doar izolat și trecător va ploua slab, cel mai  probabil spre finalul celei de a doua săptămâni.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va răcori în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile  maxime vor scădea de la o medie regională de 30 de grade în prima zi, până la 25 de grade pe  21 iulie, în timp ce minimele vor atinge o valoare medie de 15 grade între 22 și 25 iulie, pornind  de la 20 de grade în prima noapte. Ulterior, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel  încât, pentru ultima săptămână din iulie, sunt estimate maxime, în medie de 30...32 de grade și  minime de 16...19 grade. 

ANM, prognoza meteo. Ploi pe arii extinse și local însemnate cantitativ se vor semnala în primele zile ale  intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru averse va crește după 28 iulie, iar în restul  intervalului va fi redusă.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. În primele două zile ale intervalului se vor înregistra maxime în medie de 31...32 de grade  și minime în jur de 22 de grade. Ulterior vremea se va răcori, iar pentru intervalul 21 – 25 iulie,  la nivelul regiunii vor fi maxime de 27...28 de grade și minime de 17...19 grade. În a doua  săptămână de prognoză, tendința va fi de creștere treptată, astfel încăt la valorile maxime vor reveni la o medie de 32 de grade, iar minimele vor depăși 20 de grade. 

ANM, prognoza meteo. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, cu excepția zilelor de 20 și 21 iulie, când  sunt prognozate averse locale posibil însemnate cantitativ.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. În prima zi a intervalului vremea se va menține caniculară, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 35 de grade, apoi se va produce o răcorire treptată spre valori de 28...30 de grade. Pentru a două săptămână de prognoză sunt estimate maxime, în medie de  31...34 de grade. Minimele termice vor scădea de la o medie de 20...21 de grade în primele  nopți, până la valori în jur de 16 grade în perioada 22 – 26 iulie, iar până la finalul lunii iulie,  tendința va fi de creștere treptată până la 18...19 grade. 

ANM, prognoza meteo. Averse se vor semnala pe arii mai extinse în perioada 19-21 iulie, când vor fi pe alocuri  importante cantitativ. Ploi de scurtă durată pot apărea pe arii restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai mare după 28 iulie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va răcori, astfel încât temperaturile maxime vor scădea de la 34 de grade în  prima zi, până la 28...29 de grade în intervalul 20 – 24 iulie, în timp ce minimele vor atinge o  valoare medie de 16 grade, pornind de la 20 de grade în prima noapte. Ulterior, vremea se va  încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât, pentru a doua săptămână, sunt estimate maxime în medie de 32...34 de grade și minime în jur de 18 grade. 

ANM, prognoza meteo. Ploi pe arii extinse și local abundente se vor semnala în 19 și 20 iulie, iar în restul  intervalului doar pe arii restrânse și cu o probabilitate mai mare după 29 iulie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Temperatura va fi în scădere treptată în primele zile ale intervalului, iar vremea va deveni  răcoroasă în perioada 21 – 24 iulie, cu o medie a valorilor maxime de 16...17 grade, pornind de  la 22 de grade în prima zi și minime de 8...10 grade. După acest interval se va reveni la un  regim termic apropiat de normele climatologice, respectiv maxime, în general, de 20...22 de  grade și minime în jur de 12 grade. 

ANM, prognoza meteo. În primele zile ale intervalului instabilitatea atmosferică se va generaliza în întreaga zonă  montană, iar local aversele vor fi abundente. În restul intervalului, probabilitatea pentru averse  va fi mai ridicată spre finalul lunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?