ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 10 mai 2021, 11:37
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, între 10 și 23 mai. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. BANAT 

ANM, prognoza meteo. Vremea, caldă în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra maxime  termice, în medie, de 25...27 de grade, se va răcori ulterior, astfel încât, în jurul datei de 13 mai,  media regională a temperaturilor maxime va fi de 20 de grade. Va urma un proces de încălzire,  iar între 15 și 23 mai valorile termice diurne se vor situa între 22 și 25 de grade, caracterizând  un regim termic normal pentru această perioadă. Nopțile vor fi răcoroase la începutul  intervalului, când media minimelor nocturne va fi de aproximativ 7 grade, apoi valorile termice  vor fi în creștere spre 10...12 grade în intervalul 12 – 23 mai.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere începând cu data de 12 mai, dar averse mai  însemnate cantiativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere în jurul datelor de 12 și 13 mai, precum și în intrevalul 17 – 19 mai. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de caldă la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză,  când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 25...27 de grade, apoi se va răcori și,  pe 13 și 14 mai, media regională a maximelor diurne va fi de aproximativ 19 grade. Va urma o  încălzire a vremii, iar între 15 și 23 mai se vor înregistra, în medie, valori de 22...24 de grade,  caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic, pentru această  perioadă. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi în creștere în primele nopți,  de la 5....6 grade la început, spre 11 grade pe 13 mai. Ulterior, valorile termice minime vor avea  ușoare variații, dar se vor încadra, în general, între 10 și 12 grade.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 12 – 23 mai, dar în jurul datelor de 13 și  18 mai ploile se vor semnala pe arii extinse și pot fi mai importante cantitativ. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caldă, astfel încât media regională a  temperaturilor maxime va fi de 22...23 de grade în primele trei zile ale săptămânii. Pe 13 mai  vremea se va răcori, media maximelor va fi de 17 grade, după care se va încălzi treptat și, în  intervalul 15 – 23 mai, se vor înregistra valori termice diurne cuprinse, în general, între 21 și 23 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în creștere la începutul intervalului, de la 2 grade în  prima noapte, spre 6...8 grade între 12 și 15 mai, iar în intervalul 16 – 23 mai se vor înregistra  minime nocturne de 8....10 grade. 

ANM, prognoza meteo. Începând cu data de 12 mai se vor semnala ploi în fiecare zi a intervalului de prognoză,  dar pe 12 și 13 mai, precum și între 17 și 20 mai, acestea pot fi pe arii mai extinse și mai  importante cantitativ. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi deosebit de caldă în primele zile, când se vor înregistra maxime diurne de  23...25 de grade, în medie, apoi se va răci și, pe 13 și 14 mai, media temperaturilor diurne va fi  de 18 grade. Va urma un proces de încălzire, astfel încât, între 15 și 23 mai, regimul termic  diurn va fi caracterizat prin valori situate între 20 și 24 de grade, cele mai ridicate fiind de  așteptat în jurul datei de 17 mai și, din nou, spre sfârșitul intervalului. Temperaturile nocturne  vor fi în creștere la începutul intervalului de prognoză, de la 4 grade în prima noapte, spre 10  grade pe 13 mai, iar apoi se vor situa, în general, între 9 și 11 grade.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată începând cu data de 12 mai, dar averse ma i  însemnate cantiativ și pe arii mai extinse se pot consemna cu precădere în jurul datelor de 13 și  19 mai. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. În primele două zile vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime se va situa în  jurul valorii de 22 de grade. Până în data de 13 mai valorile termice vor fi în scădere cu 5...6  grade, apoi vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de  prognoză și la începutul celei de a doua, temperaturile maxime vor atinge, în medie, 24...25 de  grade. În zilele care vor urma, regimul termic diurn se va menține constant, caracterizând o  vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Temperaturile minime vor fi în creștere  până în jurul datei de 17 mai, când se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, valoare ce va  caracteriza regimul termic nocturn până la finalul intervalului de prognoză. 

ANM, prognoza meteo. Ploi slabe, pe arii restrânse, se pot semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12  mai.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. În prima săptămână maximele termice vor avea variații de la o zi la alta. Cele mai  răcoroase zile vor fi în 12 și 13 mai, când media lor se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar  cea mai caldă zi va fi în 15 mai, când media va atinge 23...24 de grade. În cea de a doua  săptămână nu vor fi variații termice semnificative. Media temperaturilor minime va fi în creștere  de la 7...8 grade în prima dimineața, până în jurul a 14 grade în data de 17 mai, apoi nu se va  modifica semnificativ. 

ANM, prognoza meteo. Ploi slabe se vor semnala, pe arii restrânse, în primele două zile ale intervalului de  prognoză, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi redusă. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. La începutul intervalului, valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, până la medii în  jurul a 22 de grade. La mijlocul primei săptămâni, maximele termice vor marca o scădere spre  valori medii de 19 grade. Apoi, după data de 14 mai, temperaturile maxime vor fi din nou în  creștere treptată până la valori, în medie, de 25...26 de grade, iar până spre sfârșitul intervalului  vor mai fi ușoare variații, dar media regională nu va coborî sub 24 de grade. Media  temperaturilor minime va fi în creștere de la 5...6 grade în prima dimineața, până în jurul a 12 grade la începutul celei de-a doua săptămâni. Ulterior, variațiile termice nocturne nu vor fi  semnificative. 

ANM, prognoza meteo. Averse, în general slabe cantitativ, se vor putea semnala aproape în fiecare zi, începând  cu data de 12 mai.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. În primele două zile ale intervalului, temperaturile diurne vor fi în creștere ușoară, până la  valori medii în jurul a 23 de grade. Apoi, în data de 13 mai, maximele termice vor marca o  scădere spre medii de 19...20 de grade. În a doua jumătate a primei săptămâni, temperaturile  maxime vor fi din nou în creștere treptată spre valori, în medie, de 25...26 de grade, iar până  spre sfârșitul intervalului vor mai fi ușoare variații și media regională a temperaturilor maxime  se va situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor avea tendința de creștere de la  valori medii de 6...7 grade în prima dimineața, până la aproximativ 12 grade, la începutul celei  de-a doua săptămâni. Ulterior, variațiile termice nocturne nu vor fi semnificative, iar media  acestora va fi de 11...13 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse, posibil mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în zilele de 12  și 13 mai și în jurul datei de 18 mai. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Intervalul va debuta cu temperaturi diurne în creștere, până la valori medii de 15 grade. În  intervalul 11-13 mai, temperaturile maxime vor marca o scădere, spre 9...10 grade, în medie. După data de 14 mai, valorile maxime vor crește și, până la sfârșitul intervalului, deși vor mai fi  ușoare variații, media acestora se va menține la 13...15 grade. Temperaturile minime vor avea  variații pe parcursul celor două săptămani, iar media acestora se va situa între 3 și 7 grade,  cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 16-19 mai.  

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, se va menține ridicată după data de 12 mai. Pe crestele montane înalte vor mai fi posibile precipitații mixte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?