ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în Săptămâna Mare, de Paști, dar și în Săptămâna Luminată
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 26 apr 2021, 11:21
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. BANAT 

ANM, prognoza meteo. Vremea se va răci în primele zile de prognoză, astfel că maximele vor avea în medie 14  grade, iar minimele 4 grade. În intervalul 28 aprilie – 1 mai, regimul termic va marca o creștere  treptată până va ajunge la valori caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 20...24 de  grade, iar ale minimelor de 8...10 grade. După aceea temperaturile vor scădea ușor și se vor  menține relativ constante pe parcursul celei de a doua săptămâni, astfel că, mediate regional,  valorile diurne vor fi de 19...21 de grade, iar cele nocturne de 8...10 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în aproape toate zilele, însă, cu precădere din 30  aprilie, vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse însoțite de  descărcări electrice.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice, în scădere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme deosebit de  rece în primele două zile de prognoză, cu medii ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de  2 grade. Din 28 aprilie se va încălzi treptat, astfel că va fi în general normal sub aspect termic,  cu temperaturi diurne, mediate la nivel de regiune, între 16 și 22 de grade, iar cele nocturne  între 4 și 10 grade. A doua săptămână nu va aduce variații termice semnificative, astfel că cele  mai mari valori vor avea o medie de 19 grade, iar cele mai mici de 8 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 28 aprilie până în 2 mai și din nou  între 3 și 7 mai. Vor fi mai ales averse și, cu precădere după-amiaza, se vor semnala descărcări  electrice.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. Săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată, cu medii termice  diurne de 12 grade și nocturne de 0...2 grade, dar va înregistra un proces de încălzire din 28  aprilie, astfel că, maximele vor atinge 20...22 de grade, iar minimele 7...10 grade în datele de  30 aprilie și 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații  relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade și minime de 6 grade. 

ANM, prognoza meteo. Ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca  acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai  ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. Valorile termice se vor situa cu mult sub normele caracteristice datei în primele două zile  de prognoză, cu medii ale maximelor de 10 grade și ale minimelor de 0...2 grade, dar vor crește  treptat, până în data de 30 aprilie când, media regională a maximelor este estimată la 20...21  de grade, iar a minimelor la 9 grade. Ulterior, vremea se va răci ușor, iar a doua săptămână de  prognoză nu va aduce variații semnificative sub acest aspect, astfel că, în medie, cele mai mari  valori vor fi de 17...18 grade, iar cele mai mici de 6...7 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în perioadele 29 aprilie...1 mai și 4...7 mai,  când vor fi mai ales averse însoțite de descărcări electrice, iar în restul intervalului se vor  semnala ploi slabe pe spații restrânse. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Pană în data de 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an, cu  medii ale maximelor de 11…12 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade. Apoi, până  spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere spre maxime, în medie, de  22…23 de grade și minime de 9…10 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua jumătate a intervalului, media valorilor diurne va fi de  19…20 de grade, iar a celor nocturne, de 7…8 grade. 

ANM, prognoza meteo. Condiții pentru averse de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, iar în perioada 1 – 5 mai vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. La începutul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru ultima  decadă a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în jurul a 13 grade și a minimelor, de 6...7 grade.  În intervalul 29 aprilie – 1 mai, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale valorilor  diurne de 21...22 de grade și ale celor nocturne de 12...13 grade. În cea de-a doua săptămână,  temperatura aerului va avea tendința de scădere; media regională a valorilor maxime va fi de  16…18 grade, iar a valorilor minime, de 9…10 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi ridicată în perioada 26-28 aprilie și în intervalul  1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. Pană în data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa sub  mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13…14 grade. Apoi, până spre sfârșitul  primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la valori, în medie, de 24…25 de grade. Minimele termice, în prima jumătate a intervalului, vor fi în creștere treptată, de la  medii de 5 grade, la 10…11 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade. 

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul  1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor situa  sub mediile multianuale specifice ultimei decade din luna aprilie, cu medii de 12…14 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la  valori, în medie, în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime, în prima jumătate a intervalului,  vor fi în creștere treptată, de la medii de 5…6 grade, la 10…11 grade. După data de 1 mai,  temperatura aerului va avea tendința de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media  valorilor diurne va fi de 18…20 de grade, iar a celor nocturne de 8…9 grade.   

ANM, prognoza meteo. Probabilitatea pentru averse de ploaie va fi în creștere între 26 și 28 aprilie și în intervalul  1-5 mai, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni până în 9 mai. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 și 28 aprilie,  când mediile maximelor vor fi de 4...6 grade, iar ale minimelor de -4...-2 grade, dar se va încălzi  treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade și nocturne de  4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât  regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade și  minime de 2 grade. 

ANM, prognoza meteo. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30  mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?