ANM, prognoza meteo. Estimări pentru 4 săptămâni
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 08 iun 2021, 08:27
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Meteorologii au făcut estimări pentru valorile termice și regimul pluvometric pentru următoarele săptămâni. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză pentru următoarele patru săptămâni. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu sunt incluse în această prognoză. 

Săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifce pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele sud-vestice și centrale, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, mai ales în cele intracarpatice.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, dar cu o abatere termică ușor pozitivă în regiunile vestice.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. 

CITEȘTE ȘI: ANM, avertizare generală pentru toată țara. Instabilitate atmosferică temporar accentuată, între 8 și 10 iunie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?