ANM, prognoza meteo. Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizare specială pentru București
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 08 iun 2021, 10:20
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Meteorologii au actualizat informarea meteo privind instabilitatea atmosferică. Iată harta zonelor vizate de vremea rea. 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea meteo privind instabilitatea atmosferică și a emis o avertizare de tip Cod galben, valabilă în intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 08 iunie, ora 21:00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Informare generală, între 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Notă: Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoză specială pentru București 

 

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București, valabilă în intervalul 08 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00.

Îndeosebi în cursul după-amiezelor și al serilor de marți, miercuri, joi și vineri (08, 09, 10 și 11 iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5...15 l/mp și izolat posibil peste 20...25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 26...27 de grade, iar cele minime de 13...16 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

2. -imagine fara descriere- (capturaprc-ccprc-86-de-ecran-din-2021-06-08-la-10-17-37_17517000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?