Aniversare Octav Bjoza. Oana Stănciulescu: Am vrut neapărat să-l invit la emisiunea mea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Oana Stănciulescu a transmis un mesaj emoționant pentru Octav Bjoza, președintele AFDPR (Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România), care astăzi își sărbătorește ziua de naștere.

"L-am cunoscut în urmă cu mulți ani și am vrut neapărat să-l invit la emisiunea mea, în primul rând pentru că voiam să-l cunoască toată lumea. Deși era o perioadă când dacă nu erai politician nu aveai căutare pentru că nu făceai audiență, deși emisiunea era la ora 23, deși nu fusese invitat până atunci la postul respectiv, deși vorbeam despre ororile trecutului, oamenii care l-au văzut la TV l-au plăcut din prima. De atunci, am rămas aproape de el ca să aflu, ca să știu, ca să înțeleg.

Și pot să spun cu certitudine că este cel mai hotărât, luptător, patriot om pe care îl cunosc în acest moment. Muncește ca și când nu ar avea 79 de ani, ci 20 de ani, aleargă de dimineața până seara, azi este în București, mâine la Cluj, peste două zile îl găsești la săpături la Periprava, în căutarea mormintelor foștilor lui colegi, sau la Brașov. Este vorba despre Octav Bjoza, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, iar astăzi este ziua dânsului. Nu știu dacă mai marii acestei țări l-au sunat să-l felicite și mai ales să-i mulțumească, dar nu cred. L-au sunat ai lui, adică foștii deținuți politici, niciunul demnitar, niciunul milionar. Nu vreau să mă gândesc la urmașii țărăniștilor și liberalilor, câți l-au căutat, câți și-au amintit, câți i-au trimis un gând bun, pentru că nu vreau să-mi pierd și ultima speranță.

Astăzi l-am găsit ca de obicei, alergând și rezolvând probleme. Era fericit că în urmă cu două zile a ținut o conferință unor elevi din Cluj și a vorbit neîntrerupt cinci ore și jumătate, și nimeni nu a știut că avea o durere de spate care pe mulți îi ținea la pat. Era bucuros pentru interesul și întrebările elevilor. Era bucuros pentru că avea cui să mărturisească, ca ei să spună mai departe generațiilor viitoare.

Nu am reușit nici până acum să înțeleg de unde are atâta putere. O determinare cum rar am văzut. Continuă în fiecare zi să se lupte pentru memoria foștilor deținuți politici, fie că-l cheamă Radu Gyr, Mircea Vulcănescu, sau Ion diaconescu, Ticu Dumitrescu.

[citeste si]

În urmă cu un an mi-a făcut onoarea și bucuria imensă să mă considere fiica adoptivă a foștilor deținuți politici. Eu pot să spun astăzi că sunt fericită să fiu în preajma lui, să-l am ca model, să învăț de la el și să-l iubesc", a scris Oana Stănciulescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel