Animale de companie pentru copii. Îți oferim 5 variante care te vor ajuta să faci alegerea potrivită
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Animale de companie pentru copii. Îți oferim 5 variante care te vor ajuta să faci alegerea potrivită / Foto: Pixabay, de auenleben
Animale de companie pentru copii. Îți oferim 5 variante care te vor ajuta să faci alegerea potrivită / Foto: Pixabay, de auenleben
În articol găsești cinci propuneri de animale de companie perfecte pentru copii.

Psihologii spun că animalele din casă influențează foarte mult caracterul bebelușului, deoarece îl învață ce este responsabilitatea și grija pentru o ființă vie. Deci, dacă decideți să adoptați un nou mic membru al familiei, în primul rând, trebuie să aflați obiceiurile alimentare ale animalului, temperamentul acestuia. Să vedem ce animal de companie poate fi perfect pentru copilul tău.

1. Porcușor de Guineea

Un porcușor de Guineea este animalul de companie perfect pentru orice copil, scrie moirebenok.ua. Aceste rozătoare sunt foarte amabile, sunt blânde și nu mușcă aproape niciodată, chiar dacă sunt deseori luate în brațe. Iubesc comunicarea și atenția, reacționează pozitiv la afecțiune și la schimbarea decorului, așa că pot fi luați cu ușurință cu tine la casa de la țară sau în excursie: acest lucru nu va provoca stres animalului. Durata de viață a unui porcușor de Guineea este de 5 până la 7 ani. Ei sunt, de asemenea, lacomi, sunt foarte pasionați de fân și legume, așa că cușca animalului trebuie curățată destul de des din reziduurile alimentare.

2. Șinșila

Un șinșila este un animal de companie exotic potrivit pentru un copil căruia îi place să privească un animal într-o cușcă mai mult decât să se joace cu el și să-l mototolească în mâini. Deși aceste rozătoare sunt inofensive, sunt agile și rapide, așa că nu le place prea mult să fie ținute și mângâiate. În plus, au nevoie de nutriție și îngrijire specială. Ei mănâncă hrană specială granulată, fân și legume. Șișilele trăiesc între 12 și 15 ani.

Dar principala caracteristică în îngrijirea șișilelor sunt băile de praf, în loc de scăldat în apă. Pentru astfel de băi, trebuie să cumpărați praf special de la un magazin de animale de companie și să organizați o procedură de mai multe ori pe săptămână. Cușca pentru rozătoare ar trebui să fie mare, cu mai multe niveluri și diverse scări pentru urcare și coborâre. Dacă nu ai suficient spațiu în camera ta pentru o astfel de cușcă, atunci este mai bine să cauți un animal cu cerințe mai mici.

3. Hamster

Hamsterii sunt foarte ușor de îngrijit, pot fi chiar dresați să pună fân pe fundul cuștii, dar sunt și foarte ageri și pot mușca ușor. De aceea, adesea mângâierea și jocul nu funcționează. Pentru hamsteri ar trebui cu siguranță să cumpărați o cușcă mare cu tuneluri și roți, dar asigurați-vă că o puteți curăța ușor, deoarece acest lucru trebuie făcut destul de des.

Hamsterii trăiesc aproximativ 3 ani, ceea ce este foarte scurt pentru un animal de companie, dar acest lucru îl poate învăța pe copil că toate viețuitoarele mor mai devreme sau mai târziu. Luați în considerare dacă copilul poate trece peste o astfel de pierdere sau dacă este mai bine să luați un animal care trăiește mai mult.

4. Șobolan

Deși șobolanul nu este unul dintre cele mai drăguțe animale, poate fi un animal de companie grozav pentru un copil datorită temperamentului său. În general, șobolanii sunt calmi, nu la fel de ageri ca hamsterii sau porcușorii de Guineea și iubesc să fie mângâiați. Dacă pentru un copil este importantă o legătură constantă cu un animal, posibilitatea de a-l învăța și de a-l hrăni manual, atunci un șobolan este opțiunea ta ideală! În plus, aceste rozătoare nu sunt capricioase la mâncare. Totuși, există un dezavantaj, trăiesc chiar mai puțin decât hamsterii - aproximativ 2-3 ani.

5. Iepure

Iepurii au devenit animale de companie pentru copii foarte populare din motive întemeiate. La fel ca porcușorii de Guineea, iepurii sunt foarte amabili, calmi și se joacă cu oamenii cu plăcere, merg pe mâini. Nu au nevoie de mult spațiu și îi puteți lăsa să iasă din cușcă în mod regulat fără să vă distrugă casa.

Medicii veterinari recomandă sterilizarea iepurilor, mai ales dacă intenționați să păstrați mai multe animale în apartament. Acest lucru va reduce riscul de cancer uterin la femele. Pufoșii mănâncă iarbă proaspătă, hrană pentru iepuri și diverse legume. Ei trăiesc de la 8 la 12 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel