ANI pierde banii
Functionarii Agentiei Nationale de Integritate i-au solicitat Guvernului Ponta 2 o mararire de salarii. Executivul s-a conformat. Printr-o ordonanta de urgenta. Care a fost, zilele trecute, adusa la Senat pentru a fi adjudecata. Am cerut scoaterea de pe ordinea de zi a cestui proiect de act normativ, pana cand Parlamentul va putea analiza raportul de activitate al acestei institutii. Dar domnul senator Ilie Sarbu, seful celui mai mare grup parlamentar, s-a opus. Utilizand un tertip. Convingandu-si colegii ca au putut analiza ceea ce nu au analizat. Eu voi demonstra ca ANI lucreaza in paguba.
Cu materialul clientului. In sensul ca ANI si-a postat raportul de activitate pe site. El nu a putut fi analizat pana in prezent in Parlament. Dar ce conteaza? Prin mila Guvernului Ponta si pe mana domnului Ilie Sarbu, functionarii acestei temute institutii si-au luat sacii si i-au pus in caruta. Ce scrie, insa, in raportul pe care, singura, institutia si-l face? Citesc si ma crucesc. In esenta, avem imaginea clara a unui dezastru. Cine are cea mai mica indoiala nu are decat sa acceseze, pe internet, "raportul de activitate ANI". Eu doar voi rezuma.
Institutia condusa de domnul Horia Georgescu, intre aprilie 2008 si martie 2011, deci in trei ani buni de activitate, a reusit urmatoarea “performanta”. Dupa ce i-a denuntat pe oameni la Parchet, 212 dintre acestia s-au ales cu neinceperea urmaririi penale (NUP), 109 sunt cercetati, dar nu se stie ce se va intampla in final, doar in cazul a 5 dintre ei a inceput urmarirea penala, numai in 4 situatii s-au facut rechizitorii si cei banuiti ca au calcat pe bec au fost trimisi in fata instantei. Nimeni nu a fost condamnat pana in prezent si, atentie, singurul caz definitiv solutionat s-a soldat cu o achitare. Interesant, nu? Din numarul total de amenzi, 18 la suta au fost anulate, ceea ce reprezinta o rata foarte mare a esecurilor care se pot traduce prin cuvantul apus, si asta in conditiile in care majoritatea celor amendati nu au stiut sau nu s-au priceput sa conteste.
In ultimii trei ani de functionare ANI, conform propriei statistici, situatiile de conflicte de interese in care se afla functionarii sau demnitarii au crescut de sase ori. Atentie, nu s-au diminuat, au crescut! La un numar de 19 cazuri castigate pe fond, tot de conflicte de interese, 14 sunt pierdute pe fond. Deci, abuzuri intr-un procent corespunzator. In ceea ce priveste conflictele de interese penale, care in total au fost 93, unul singur a fost judecat si castigat, iar in cazul altor 52 rezultatul a fost neinceperea urmaririi penale. Deci nu s-a justificat, sub nicio forma, hartuirea oamenilor.
Citește mai multe pe CorectNews
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News