Data publicării:

Angelique Kerber, victorioasă la JO 2024, ultimul turneu al carierei

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Angelique Kerber, fost lider mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la JO 2024, ultimul turneu al carierei.

Angelique Kerber (36 de ani, locul 212 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Jocurile Olimpice Paris 2024, după ce a învins-o pe canadianca Laylah Fernandez (21 de ani, locul 25 WTA), scor 6-4, 6-3.

Meciul dintre Kerber (vicecampioana de la Rio 2016) și Fernandez (cap de serie 16) a durat numai o oră și 25 de minute, germanca reușind 22 de lovituri câștigătoare și 15 erori neforțate, în timp ce tânăra canadiancă, aflată la prima sa ediție a Jocurilor Olimpice a avut 26 de lovituri câștigătoare și 29 de erori neforțate.

Acesta a fost al doilea meci dintre cele două jucătoare, primul încheindu-se cu victoria lui Fernandez, în optimile de finală ale US Open 2021, scor 4-6, 7-6 (5), 6-2.

Kerber, care a învins-o pe românca Jaqueline Cristian (26 de ani, locul 57 WTA) în turul doi, va juca în sferturi cu chinezoaica Qinweng Zheng (locul 7), care a trecut de americanca Emma Navarro (locul 15 WTA), scor 6-7 (7), 7-6 (4), 6-1.

Angelique Kerber, fost lider mondial, poziție atinsă în septembrie 2016, este deținătoarea a trei titluri de Grand Slam (Australian Open și US Open, ambele în 2016, respectiv Wimbledon, în 2018).

Jucătoarea germană, care are o medalie olimpică la Jocuri, una de argint la Rio 2016, finală pierdută în fața Monicăi Puig (Puerto Rico) a anunțat săptămâna trecută că se retrage din tenis după turneul olimpic, în care va juca și la dublu, alături de Laura Siegemund, marți seara.

”Linia de sosire. Înainte de începerea Jocurilor Olimpice, pot spune deja că nu voi uita niciodată #Paris2024, deoarece va fi ultimul meu turneu profesionist ca jucător de tenis. Și deși aceasta ar putea fi de fapt decizia corectă, nu voi simți niciodată așa. Pur și simplu pentru că iubesc acest sport din toată inima și sunt recunoscătoare pentru amintirile și oportunitățile pe care mi le-a oferit. 

Jocurile Olimpice la care am participat până acum au fost mai mult decât simple competiții, reprezentând diferite capitole din viața mea de jucător de tenis: ascensiunea, vârful... și acum, linia de sosire. 

#Paris2024 va marca linia de sosire a celei mai incredibile călătorii la care aș fi putut visa vreodată când am crescut cu o rachetă în mână.

Mai sunt multe lucruri pe care vreau să le spun și oameni cărora trebuie să le mulțumesc, lucru pe care îl voi face după ce voi termina ultimul meu meci... dar, deocamdată, îmi voi face timp și voi absorbi fiecare secundă a acestui episod final pe teren. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin - înseamnă enorm pentru mine”; a scris fostul lider mondial pe rețelele sociale.

Pentru Kerber, JO Paris 2024 este a treia ediție, prima a fost cea de la Londra 2012. Kerber a revenit în circuit în acest an, după o pauză de 18 ani, în care a devenit mamă.

Coco Gauff, out de la JO 2024

Jucătoarea americană Coco Gauff (2 WTA, favorită nr. 2) a fost eliminată surprinzător marți, în optimile de finală ale turneului olimpic de la Paris, după ce a cedat în două seturi, 7-6 (7), 6-2, în fața croatei Donna Vekic (locul 21 WTA, favorita 13).

Vekic s-a impus la capătul unei partide de două ore, în care a reușit 5 ași și a făcut 3 duble greșeli, Gauff neavând vreun as și comițând șapte duble greșeli. A fost prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Așa cum se știe, Gauff a fost port-drapelul delegației SUA la ceremonia de deschidere a JO 2024.

În sferturi, croata o va întâlni pe învingătoarea din partida care le opune pe Maria Sakkari (Grecia, 8 WTA) și Marta Kostiuk (Ucraina, 19 WTA). 

România, patru jucătoare în turneul olimpic de tenis

România a avut prezente patru jucătoare în turneul olimpic: Irina Begu Begu, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan, pe tabloul de simplu, respectiv Monica Niculescu pe tabloul de dublu.

Tragerile la sorți au fost de coșmar pentru jucătoarele de pe tabloul principal, astfel că Irina Begu a pierdut încă din primul tur, în fața liderului mondial, poloneza Iga Swiatek, în timp ce Ana Bogdan a cedat în fața italiencei Jasmine Paolini, una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului, cu două finale de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon.

Jaqueline Cristian s-a impus în fața franțuzoaicei Caroline Garcia, cap de serie 17, dar a pierdut duelul cu mult mai experimentata Angelique Kerber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel