Urmărește emisiunea live
Angela Similea se întoarce pe scenă la 76 de ani. Va reveni cu noi colaborări din toamnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook, Angela Similea
Foto: Facebook, Angela Similea
După ani de zile în care nimeni nu a mai auzit şi nu a mai ştiut nimic de Angela Similea, iată că a sosit şi momentul mult aşteptat de cei care-i iubesc repertoriul: revine în muzică din această toamnă. 

Angela Similea împlinește 76 de ani pe data de 9 iulie. Artista nu doar că arată cu mulţi ani mai tânără, dar este plină de energie, de parcă timpul ar fi stat în loc. Şi pentru că este, de departe, în cea mai bună formă, artista se pregătește să revină în muzică, la toamnă. Până atunci, "doamna muzicii uşoare româneşti" își va petrece ziua de naștere alături de fiul ei și familia acestuia, în America.

Piesă pentru refugiaţi

În 2019, Angela Similea a avut parte de un eveniment grandios. A lansat două albume intitulate „Să ne reamintim” și „Trăiesc”, care au fost semnate de renumitul compozitor Marius Țeicu. Ei bine, acuma, Angela Similea dorește să revină în muzică cu noi proiecte. Fanii așteaptă nerăbdători noile melodii din partea artistei. Angela Similea împreună cu Ovidiu Komornyik au continuat să lucreze împreună. Cei doi, împreună cu mai mulți soliști au compus chiar şi o melodie dedicată refugiaților ucraineni. Piesa se numește „Nu omorâți iubirea (cântec pentru pace)”. Alături de Angela, la acest proiect au mai participat şi Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Monica Anghel, Silvia Dumitrescu, Adrian Daminescu, Marcel Pavel, Daniel Iordăchioaie, Florin Mureșan și Radu Palanița. Piesa a fost compusă și scrisă în întregime de către Ovidiu Komornyik.

Angela Similea îşi va serba ziua de naştere în America

Până în toamnă când va reveni în forţă, artista se va bucura de vară alături de fiul său, Sorin Hilgen, și de nepoți, nu oriunde ci pe pământ american. Familia i-a simțit lipsa Angelei, deoarece nu i-au putut fi alături o bună perioadă de timp din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Artista a mai anunţat că va colabora cu casa de discuri „Electrecord”, care cel mai probabil îi va scoate pe piață noul material discografic.

Ioana Angela Similea s-a născut în comuna ilfoveană 1 Decembrie, la 9 iulie 1946, fiind cel mai mare din cei trei copii ai cuplului Petre și Gherghina Similea. Nu de puţine ori a mărturisit că încă din copilărie a fost atrasă de fenomenul muzical, o mare influență în alegerea carierei de cântăreață fiind momentul în care a asistat pentru prima dată la un concert al Mariei Tănase. Printre marile sale hituri se numără: „Bun venit rază de soare”, „Nesuferită tristețe”, „Când băieții ne privesc”, „Un albastru infinit”, „Dacă n-ai fi existat”, „Grăbește-te și vino”, „Balada iubirilor deschise”, „Recheamă-mă și-am să revin”, „Voi cânta pentru mileniul trei”, „Nu-mi lua iubirea”, „Viața merge iubind înainte”, „Ultimul tramvai” sau „Să mori de dragoste rănită”.

Unul din şlagărele de aur ale Angelei Similea:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel