Angela Merkel, cancelarul german apropiat de Putin, spune acum că pentru „atacul brutal din Ucraina nu există nicio scuză”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Angela Merkel și-a exprimat punctul de vedere față de agresiunea Federației Ruse în Ucraina.

Invazia Ucrainei a fost „un atac brutal care ignoră drepturile omului pentru care nu există nicio scuză”, a declarat fostul cancelar german Angela Merkel.

Ea a spus că atacul a fost o mare greșeală, dar a menționat și că nu a existat niciodată o opțiune de a crea o arhitectură de securitate care ar fi convins Rusia să caute o cale alternativă, scrie AlJazeera.

Scholz a explicat de ce continuă să vorbească cu Putin la telefon

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a spus că discuțiile sale telefonice cu Vladimir Putin au scopul să-i reamintească președintelui rus că războiul pe care l-a declanșat nu va reuși, relatează Die Zeit.

Declarația a fost realizată în timpul unei vizite în Lituania, care a avut loc marți. 

Scholz spune că discuțiile sale cu Putin sunt importante pentru a se asigura că liderul de la Kremlin înțelege din nou și din nou că strategia sa de a ataca Ucraina, în special, anexarea teritoriului ucrainean, nu va funcționa.

Cancelarul german a insistat că este important ca Putin să înțeleagă că nici Ucraina și nici aliații ei nu vor accepta o „pace forțată”.

Olaf Scholz a fost criticat constant pentru că a continuat să comunice cu președintele rus, în ciuda numeroaselor crime de război comise de forțele armate ale Moscovei în Ucraina (citește AICI).

Kievul critică apelurile președintelui Emmanuel Macron de „a nu umili“ Rusia

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmytro Kuleba a criticat sâmbătă apelurile preşedintelui francez Emmanuel Macron de "a nu umili" Rusia, apreciind că această poziţie nu poate decât să "umilească Franţa", informează AFP.

"Apelurile de a evita umilirea Rusiei nu pot decât să umilească Franţa sau orice altă ţară. Pentru că Rusia este cea care se umileşte. Noi vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a ne concentra asupra modului de a pune Rusia la locul ei. Aceasta va aduce pacea şi va salva vieţi", a subliniat Kuleba într-un tweet.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat din nou vineri că este vital ca Rusia să nu fie umilită pentru ca, atunci când luptele încetează în Ucraina, să poată fi găsită o soluţie diplomatică, adăugând că, în opinia sa, Parisul va juca un rol de mediere pentru a pune capăt conflictului (citește AICI).

Preşedintele Franţei este unul dintre puţinii lideri internaţionali care încearcă să menţină un dialog cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Franţa a sprijinit Ucraina atât militar, cât şi financiar, dar până acum Macron nu s-a deplasat la Kiev pentru a oferi o susţinere politică simbolică, aşa cum au făcut-o alţi lideri ai UE, lucru pe care Ucraina ar dori ca preşedintele francez să-l facă. În ceea ce-l priveşte, Macron nu a exclus vineri posibilitatea unei deplasări la Kiev.

Parisul trimite armament ofensiv Ucrainei, inclusiv tunuri Caesar din depozitele de armament franceze. Totodată, Macron a anunţat că le-a cerut fabricanţilor de armament să-şi accelereze producţia (citește continuarea AICI).

Liderul cecen Kadîrov, declarații halucinante: "Purtarea de războaie este o plăcere". Ce ar face dacă ar fi în locul lui Putin

Ramzan Kadîrov a lansat din nou mai multe declarații halucinante. Liderul cecen sugerează că pentru el „războiul este o plăcere”. Într-o nouă înregistrare video publicată pe canalul său de Telegram, acesta a spus și ce ar face dacă ar fi în locul președintelui rus Vladimir Putin.

„Dacă ar fi decizia mea, aș lua toate acele state europene care acum nu valorează absolut nimic și își știu valoarea și spun, don, lucruri indecente despre președintele nostru și despre poporul rus. Aș lua treptat acele state și apoi America nu ar mai avea aliați rămași”, a declarat Ramzan Kadîrov în mesajul său.

„Practic, războiul ar trebui să dureze până când ele ridică toate sancțiunile și își cer scuze, don. Este un război pentru bine, este un război pentru fericirea oamenilor, purtarea de războaie este o plăcere, don. Obținem plăcere din asta, don”, a adăugat Ramzan Kadîrov.

În încheierea mesajului său liderul cecen l-a citat pe Vladimir Putin, care a afirmat că „noi murim ca martiri, dar ei (ucrainenii n.r.) doar mor” (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel