Data publicării:
Angel Tîlvăr (MApN), primul discurs în calitate de ministru al Apărării / video
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale, a susținut un discurs la Conferința anuală „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară” a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC).
Angel Tîlvăr a susținut primul discurs în calitate de ministru al Apărării Naționale la Conferința anuală „Excelență și interdisciplinaritate în medicina militară” a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC):
„Mă bucur nespus să fiu alături de dumneavoastră în calitate de ministru al Apărării și să aniversăm împreună cel mai mare spital al Ministerului Apărării Naționale, o instituție fanion a sistemului medical românesc, cu rezultate spectaculoase în cercetare și cu performanțe notabile în domeniul medical. Vorbim de o unitate regională de urgență care deservește zeci de mii de pacienți atât pentru personalul Ministerului, veterani de război, cât și pentru români, asigurând zilnic asistență medicală performantă și expertiza celor mai buni medici.
Pandemia Covid-19 a adus Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” în poziția de a organiza și operaționaliza spitalul militar de campanie de nivel 2 Covid-19. Provocările au fost majore în asigurarea unui răspuns rapid, adecvat și eficient în analizarea, combaterea riscurilor epidemice și a consecințelor acestora. Atunci, dar și acum, acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților diagnosticați cu Covid-19 pozitiv a reprezentat o provocare pentru întregul sistem medical. Vă sunt extrem de recunoscător pentru efortul depus și pentru faptul că ați dovedit profesionalism și dedicare în salvarea vieților semenilor noștri.
V-am ascultat astăzi și mi-am dat seama că pentru dumneavoastră, medici, infirmiere, asistenți, personal tehnic, noțiunea de acasă este diferită de ceea ce înțelegem noi, ceilalți. De la începutul anului 2020, acasă, pentru dumneavoastră, înseamnă spital și pacienți. Ajungeți acasă alături de cei dragi dumneavoastră doar după ce vă îndepliniți datoria exemplar, uneori până la epuizare fizică și psihică. Având una astfel de exemplu în față, nu am cum să nu fiu un partener în toate proiectele pe care le aveți în vedere.
Statisticile ne arată că în anul 2022, până în luna septembrie, au fost asistați 78.308 pacienți, din care 2.177 Covid-19 și 76.131 non-Covid. Cifre impresionante, dar care spun o realitate. Volum imens de diagnosticare, tratament medical, accent la terapie intensivă și medicină de urgență“, a spus Angel Tîlvăr.
Angel Tîlvăr: Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” a beneficiat de digitalizare
„Ca ministru sunt preocupat să continui procesul național de reconfigurare a sistemului medical militar și mi-aș dori ca toate unitățile sanitare să fie dotate cu echipamente moderne, de ultimă generație, pentru ca știința personalului medical să fie perfect completată și de tehnologie, capabilă să susțină un diagnostic corect și reparatoriu. Și proiectele de finanțare europeană sunt o componentă esențială pentru că astfel avem capacitatea de a accesa fonduri substanțiale care pot îndeplini angajamentele asumate.
Spitalele militare au un specific aparte, echipele fiind instruite permanent în domeniul traumatologiei și medicinei de urgență, având numeroase misiuni alături de partenerii noștri din NATO, care atestă această declarație și care confirmă fără echivoc profesionalismul oamenilor noștri. Acești ultimi doi ani au însemnat pentru Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și informatizarea și digitalizarea impuse de tele-medicină.
S-au continuat eforturile de realizare a unui proiect ambițios, masat de spitalul nostru, și care presupune implementarea la nivelul întregii armate a unui sistem informatic de tele-medicină a apărării, proiect de o complexitate deosebită care presupune integrarea tuturor subsistemelor informatice ale unităților medicale din armată și dezvoltare de capabilități de tele-medicină care să ducă la creșterea calității serviciilor medicale din armată. Vă felicit pentru decizia luată astfel, oamenii având acces oriunde, oricând, la expertiză medicală și calitatea îmbunătățită a actului medical. Vă mulțumesc pentru invitație, vă doresc să fiți sănătoși și să aveți putere de muncă la viitoarele proiecte. La mulți ani!“, a conchis Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News