Angajații pot alege o zi concediu din motive personale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Angajații vor avea posibilitatea de a opta pentru o zi de concediu din motive private sau religioase.

Angajaţii din Austria vor putea alege o zi din an în care să îşi ia "concediu personal", din motive private sau religioase, a anunţat marţi Guvernul, în urma unei dispute legale privind Vinerea Mare.

Totuşi, această zi nu reprezintă o nouă zi liberă, ci una pe care angajaţii trebuie să şi-o ia din cota anuală de zile de concediu, a explicat guvernul de dreapta.

Decizia a fost determinată de faptul că luna trecută Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis împotriva actualei legi austriece, care permite doar membrilor anumitor confesiuni creştine - mai ales protestanţi - să îşi ia liber în Vinerea Mare.

Citește și: Justiţia germană invalidează o decizie a serviciilor secrete

Nu va mai fi nevoie de aprobarea angajatorului

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că legea anterioară este discriminatorie, dat fiind faptul că Vinerea Mare este o zi normală de lucru pentru majoritatea angajaţilor din această ţară predominant catolică.

Pentru a rezolva problema, guvernul de dreapta a decis că angajaţii vor putea să-şi programeze o zi de concediu pe an fără să solicite aprobarea angajatorului.

Reprezentanţii bisericilor catolică şi protestantă au salutat noua dispoziţie, considerând-o deschisă faţă de minorităţi.

"Mă bucur că membrii altor comunităţi religioase au acum ocazia de a sărbători într-o zi, la libera lor alegere", a declarat episcopul luteran Michael Buenker.

În elaborarea noii politici, guvernul a rezistat cererilor venite din partea diferitelor părţi de a permite tuturor să îşi ia liber în ziua de Vinerea Mare, argumentând că acest lucru ar dăuna afacerilor.

Citește și:  VIDEO. Incendiu violent la Muzeul Satului. Pompierii au intervenit de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel