Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava, păziți de jandarmi pentru că sunt scuipați de călători
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava, păziți de jandarmi pentru că sunt scuipați de călători / Foto: Pixabay
Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava, păziți de jandarmi pentru că sunt scuipați de călători / Foto: Pixabay
Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava vor fi păziți de jandarmi pentru că sunt scuipați de călători.

Angajații DSP de pe Aeroportul Suceava vor fi păziți în permanență de jandarmi deoarece sunt agresați și scuipați de călătorii care se întorc în țară, nemulțumiți când află că trebuie să intre în carantină, scrie Obiectiv de Suceava.

Prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, a dispus asigurarea prezenței permanente în zona triajului a unui echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, începând cu data de 23.12.2021, în scopul descurajării manifestării unui comportament ostil față de salariații DSP. Măsura a fost dispusă de prefectul care a convocat o ședință operativă la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Respectăm opțiunea fiecărui cetățean de a nu se vaccina sau testa. Nu înseamnă că, personal, o și încurajez…. În același timp, cetățenii aflați în această situație trebuie să fie conștienți că și-au asumat și consecințele care decurg din legislația actuală. Dar nu pot fi de acord sub nici o formă cu manifestările care trec mult peste limita bunului simț, cu atât mai mult cu cât sunt îndreptate împotriva unor funcționari ai Statului Român aflați în exercițiul funcțiunii. Asigur toți sucevenii care se întorc acasă în aceste zile că vom adopta toate măsurile posibile, în limitele cadrului legal existent, astfel încât formalitățile desfășurate în punctele de trecere a frontierei să se desfășoare cât mai rapid posibil”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Directorul DSP Suceava: Cadrele sanitare fac eforturi extrem de mari

"Cel mai demoralizator aspect pentru angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport este faptul că sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi. Încontinuu trebuie solicitată prezenţa poliţiei de frontieră în centrul de triaj", a spus, ieri,  directorul DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad.

"Cadrele sanitare fac eforturi extrem de mari şi deoarece sunt atât de multe persoane care sosesc fie nevaccinate, fie netestate, lucrul acesta îngreunează foarte mult traficul şi intrarea pe teritoriul naţional şi generează foarte multe decizii de intrare în carantină. Înţelegem nerăbdarea şi nervozitatea unora, dar prezentarea dovezii de vaccinare, de testare sau a trecerii prin boală ar simplifica mult situaţia la intrarea în România. Acest lucrul este solicitat şi respectat la intrarea în ţările din vestul Europei, dar, în mod paradoxal, cetăţenii români nu îl respectă atunci când se întorc acasă, spre protecţia familiilor şi a celor dragi", a spus Vlad. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel