Data publicării:

Angajații de la singurul producător de explozivi din România, protest spontan. Care sunt cerințele acestora

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video Facebook @Lucian Cupu
FOTO: captura video Facebook @Lucian Cupu
Angajații Fabricii de pulbere din Făgăraș au protestat spontan în curtea unității. Dacă nu primesc ceea ce cer, iau în calcul să meargă la București.

Aproximativ 150 de persoane, angajații Fabricii de pulberi Făgăraș, singurul producător de explozivi de mare putere și propulsatoare solide din România, au declanșat, luni, un protest spontan în curtea fabricii, iar în funcție de răspunsul conducerii aceștia iau în calcul organizarea unui protest la București, transmite Radio Mureș

Potrivit sursei, angajații fabricii sunt  nemulțumiți de alocarea bugetară din acest. În plus, aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că nu și-au primit salariile aferente lunii decembrie, deși ne aflăm aproape de finalul lui ianuarie, dar și pentru că alocarea de buget pe 2024 nu asigură decât o jumătate din fondul de salarii din acest an.

De asemenea, printre nemulțumirile angajaților se află și comunicarea defectuoasă cu cei din conducerea Romarm, compania care patronează Fabrica de pulberi, în condițiile în care mandatul actualului director general expiră peste câteva zile.

”Am fost informați, pe finele săptămânii trecute, că, la Fabrica de pulberi, bugetul este înjumătățit, ceea ce ne asigură, pentru anul acesta, jumătate din fondul de salarii necesar asigurării drepturilor salariale.

Toți salariații sunt nemulțumiți, au o incertitudine asupra viitorului lor, al societății, cu atât mai mult cu cât este unicul producător de pulberi și explozivi de mare putere din România”, a declarat Lucian Cupu, liderul sindicatului Nitramonia Rompiro.

Fabrica de la Făgăraș, importantă în contextul războiului din Ucraina

Liderul sindical reamintește importanța acestei fabrici, în contextul în care la graniță avem un conflict de aproape doi ani de zile și care pare departe de a se încheia prea curând.

”Oamenii lucrează în aceleași condiții, nu s-a investit, deocamdată, nimic. Acest lucru ar trebui să fie o altă discuție, vizavi de ce se întâmplă și cum ne pregătim, Doamne ferește, de un eventual asalt al rușilor către de noi, cu ce ne vom apăra.

Putem cumpăra F 16, putem cumpăra orice altceva, ca să putem să le folosim, corvete și așa mai departe, trebuie ceva ca să se arunce și să și explodeze, care se face numai la Făgăraș, iar lucrurile nu sunt tocmai cum ne așteptăm”, a concluzionat Lucian Cupu.

Citește și: Protest al taximetriștilor în fața Parlamentului. Ce nemulțumiri au oamenii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel