Angajați ai Poliției de Frontieră au fost prinși la pescuit într-o zonă protejată / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
 Angajați ai Poliției de Frontieră au fost prinși la pescuit într-o zonă protejată / Sursă foto: Pixbay
Angajați ai Poliției de Frontieră au fost prinși la pescuit într-o zonă protejată / Sursă foto: Pixbay
Trei angajați ai Poliției de frontieră au fost prinși la pescuit pe Lacul Răducu, o zonă protejată din Delta Dunării.

Trei polițiști de frontieră au fost amendați de un agent al Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării după ce au fost prinși la pescuit pe Lacul Răducu, într-o zonă strict protejată. Incidentul s-a aflat după ce imagini video au fost postate, în urmă cu câteva zile, pe Facebook.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, din primele verificări s-a constatat că evenimentul ar fi avut loc în data de 18 ianuarie, când doi angajaţi din cadrul Gărzii de Coastă și unul de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, aflați în timpul liber, au fost sancționați contravențional de către un agent din cadrul Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru ca au intrat cu o barca pe Lacul Răducu, situat între Brațele Chilia și Sulina, o arie protejată, interzisă accesului liber.

„Precizăm că la acea dată nu era perioadă de prohibiție la știucă. Conducerea Gărzii de Coastă s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate și a dispus efectuarea unor verificări prin Biroul Control”, au transmis reprezentanți ai instituției.

Cei trei lucrători au fost sancționați pentru nerespectarea accesului în zona respectivă și nu pentru braconaj deoarece, deși în barcă se afla o undiță, nu ar fi existat și o captură de pește, precizează TLNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel