Data publicării:

Angajare cu diplomă falsă la Curtea de Conturi și... omisiune a 7 imobile în declarația de avere. Percheziții PÎCCJ

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foro Pixabay
Sursa foro Pixabay

Au avut loc percheziții ale PÎCCJ la un angajat al Curții de Conturi. În baza unei diplome false, el s-a angajat în mai multe funcții importante, ultima fiind chiar la Curtea de Conturi a României. 

”În cursul zilei de astăzi, sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost efectuate două percheziţii domiciliare la proprietăţile unei persoane cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii.

Din materialul probator a rezultat următoare situație de fapt:

În vederea angajării în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi a României, persoana respectivă a prezentat o diplomă de licenţă care nu corespunde realităţii. Folosindu-se de aceeaşi diplomă, persoana vizată a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului.

Totodată, din probleme administrate până în prezent, a rezultat că aceasta nu a completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării unui număr de 7 imobile” anunță Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precizând că activitățile derulate în această cauză au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a I.G.P.R., dar și că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și: 

Armand, la butoane: Detalii explozive din sesizarea către ANI

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizat de către Agenția Națională pentru Integritate, după ce primarul Sectorului 1 ar fi semnat o dispozițiile prin care s-a numit singură pe ea manager al proiectului "Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție", finanțat din fonduri europene.

Într-o sesizare către Agenția Națională de Integritate (ANI), formulată de către fostul primar social-democrat al Sectorului 1, se arată că PSD Sector 1 a transmis inițial o solicitare către Primarul Sectorului 1, respectiv Clotilde Armand, după ce s-a vehiculat că atât primarul, cât și viceprimarii beneficiază de majorări salariale în contextul desfășurării de proiecte pe fonduri europene. În fapt, apăruse în presă că indemnizația unui viceprimar, ca unică formă de remunerare, fusese majorată de către primar prin dispoziție cu ”cu 25 la sută pe durata implementării celor 3 proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, pentru care unitatea administrativ- teritorială are calitatea de beneficiar”. 

Armand aplică legea în funcție de cum îi convine? 

Conform sesizării depuse de către Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 știa - sau ar fi trebuit să știe - că nu funcționează ca UAT (unitate administrativ teritorială), ci ca subdiviziune administrativ teritorială, acest lucru fiind afirmat sub semnătură de către toți primarii de sector din Capitală în 14 iunie 2021. Însă, conform sesizării, după nici un an, Clotilde Armand consideră că este primar de UAT, astfel încât apreciază ca justificat dreptul a majora cu până la 25% indemnizațiile lunare, pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel