Andy Murray se aşteaptă ca ruşii să fie autorizaţi să participe la Wimbledon
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Facebook - Andy Murray
Facebook - Andy Murray
Andy Murray se aşteaptă ca ruşii să fie autorizaţi să participe anul acesta la turneul de la Wimbledon.  

Tenismanul scoţian Andy Murray se aşteaptă ca responsabilii turneului de la Wimbledon să permită participarea ruşilor şi belaruşilor la ediţia din acest an a Grand Slam-ului pe iarbă din capitala Marii Britanii, dar a recunoscut că "nu va înnebuni" dacă aşa vor sta lucrurile, informează BBC.

Murray, fostul lider al clasamentului ATP, a donat peste 500.000 de lire din premiile sale în bani recoltate în 2022 pentru a-i ajuta pe copiii ucraineni afectaţi de invazia rusă, dar a afirmat anterior că "nu susţine" interdicţia impusă anul trecut ruşilor şi belaruşilor de către organizatorii competiţiei de la All England Club.

"Înţeleg că să li se va permite să joace şi nu o să înnebunesc dacă aşa vor sta lucrurile. Dar dacă Wimbledon-ul va urma o altă cale, aş înţelege asta", a declarat scoţianul.

"Este cu adevărat dificil şi îi înţeleg pe jucătorii care nu au putut evolua anul trecut. Dar înţeleg şi situaţia şi de ce este greu pentru Wimbledon să ia o decizie în această privinţă", adăugat el.

Anul trecut, circuitele ATP şi WTA au decis să nu acorde puncte la turneul de la Wimbledon, ca urmare a interdicţiei impuse jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi Belarus, aplicându-le totodată o amendă de 1,4 milioane de lire sterline organizatorilor.

Andy Murray se pregăteşte să debuteze la ediţia din acest an turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (SUA), urmând să-l înfrunte joi, în primul tur, pe argentinianul Tomas Etcheverry, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel