Andronescu cere demiterea preotului care a făcut afirmații șocante despre femeile violate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ecaterina Andronescu susține că preotul Vasile Răducă, profesor universitar la Catedra de Teologie Morală,  nu are ce căuta ca profesor într-o universitate și se de arată oripilată de afirmațiile făcute  despre viol și metodele contraceptive.

”Apreciez poziția Universității prin poziția pe care rectorul a exprimat-o public. Însă tind să cred că este prima măsură pe care universitatea trebuie să o ia: aceea de a-l scoate din poziția de conducător de facultate, pentru că este prodecan la facultatea de Teologie. Dar eu cred că și Comisia de Etică a universității se poate sesiza, cu atât mai mult cu cât domnia sa este profesor de morală. Mi se pare extrem de nepotrivită modalitatea pe care a ales-o să se exprime public pe un subiect destul de delicat”, a psu Ecaterina Andronescu la Realitatea tv.

Tot ea a continuat: ”Predă un curs de morală, care se numește chiar așa, deci este absolut de neacceptat și extrem de surprinzător modul în care a găsit să se exprime. Mă întreb ce se întâmplă cu studenții pe care-i are și cum îi învață elementele din cursul de morală pe care-l predă. De aceea, eu sugerez universității, pentru că universitatea este cea care trebuie să ia măsuri, în baza autonomiei universitare, să sesizeze Comisia de Etică să analizeze mai în profunzime cazul și să adauge și alte măsuri”, a mai spus ea miercuri la prânz, la Realitatea Tv.

Mă oripilează!

”Declarații sunt extrem de nepotrivite și neașteptate din partea unui profesor. Pe mine mă oripilează, mi se pare de neconceput. Și mai surprinzătoare că vin din partea unui preot, care este și profesor de morală. Pe scurt: inacceptabile! Dacă mă întrebați pe mine, eu vă răspund foarte tranșant: Nu are ce căuta ca profesor într-o facultate. Cu atât mai mult într-o facultate de teologie”, a încheiat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel