Andrew Tate, interviu tensionat la BBC. Antrenorul de „masculinitate”, cercetat pentru proxenetism, neagă că ar fi alimentat o cultură a misoginiei
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Andrew Tate a negat că a alimentat o cultură a misoginiei, într-un interviu tensionat la BBC.  

Când BBC i-a prezentat o serie de acuzații - printre care acuzații specifice de viol, trafic de persoane și exploatare de femei, pentru care este anchetat de procurorii români - fostul luptător britanic le-a respins.

Când a fost întrebat dacă opiniile sale controversate despre femei au dăunat tinerilor, influencerul a susținut că se consideră o „forță a binelui” și că „acționează, sub îndrumarea lui Dumnezeu, să facă lucruri bune”.

Acesta a fost primul interviu de televiziune al lui Tate cu un radiodifuzor important de când a fost eliberat în arest la domiciliu din custodia Poliției Române, în aprilie.

Tate, care și-a exprimat în mod repetat neîncrederea față de media tradițională, are o mulțime de urmăritori online, dar opiniile sale au rămas până acum necontestate într-un interviu direct ca acesta.

A fost de acord cu interviul fără condiții stabilite. El a respins mărturiile unor femei implicate în investigația curentă, care l-au acuzat de viol și exploatare.

Și a descris o altă femeie, intervievată anonim de BBC la începutul acestui an, drept „imaginară”, spunând că a fost inventată de postul public britanic de televiziune.

Femeia în cauză, căruia i s-a acordat pseudonimul Sophie pentru a-și proteja identitatea, a declarat pentru BBC Radio 4 că a avut o relație cu Tate, în România, crezând că acesta este îndrăgostit de ea. Cu toate acestea, a fost presată să lucreze pe site-uri de videochat și să-i fie tatuat numele lui Tate pe corp, a spus ea.

Când a fost întrebat ce opinie are despre mărturia lui „Sophie”, Tate a spus pentru BBC: „Vă fac o favoare, ca instituție media prestigioasă, oferindu-vă relevanță, vorbind cu voi. Și vă spun acum, această Sophie, pe care a inventat-o BBC, care nu are chip. Nimeni nu ştie cine este. Eu ştiu."

Sophie îi ajută acum pe procurorii români cu ancheta.

De asemenea, i-au fost expuse preocupările profesorilor, personalităților de rang înalt din poliție și militanților pentru drepturile omului, cu privire la influența toxică a opiniilor sale.

Aceste preocupări includ comentariile directoarei executive a Rape Crisis in England and Wales, care a spus că este „profund îngrijorată de ideologia periculoasă a culturii violului și misoginiei, pe care o răspândește domnul Tate”.

Tate susține că acele acuzații sunt „un gunoi absolut”.

Mai târziu, în interviu, el a spus că a fost „complet necinstit” din partea oamenilor să „pretindă” că el aduce daune tinerilor.

Când a fost întrebat despre organizațiile care l-au acuzat pentru creșterea numărului de profesoare atacate și hărțuite, el a spus: „Nu am încurajat niciodată, niciodată, un elev să atace o profesoară, niciodată.

Predic despre importanța muncii, disciplinei. Sunt un atlet, predic împotriva drogurilor, predic religie, nu predic alcool, nu predic crime. Sunt împotriva fiecărei probleme cu societatea modernă."

Domnul Tate a sugerat că unele dintre comentariile sale au fost scoase din context sau au fost intenționate ca „glume” – inclusiv o discuție video în care a spus că părțile intime ale unei femei aparțin partenerului ei de sex masculin.

De asemenea, el a negat că ar fi predat „cursuri” de manipulare emoțională a femeilor, în ciuda comentariilor făcute cu privire la o versiune anterioară a materialelor sale de coaching online, din cadrul unei pretinse „școli de masculinitate” - Universitatea Hustlers.

O introducere pe acel site transmitea: „Numele meu este Andrew Tate... și sunt cea mai competentă persoană de pe întreaga planetă să te învăț despre interacțiunile bărbat-femeie”.

În continuare, scria că slujba lui Tate era să „întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea, să o fac să se îndrăgostească de mine, până în punctul în care va face orice îi spun eu și apoi să o trimit la videochat, ca să putem deveni bogați împreună”.

Pagina a fost dată jos, în urma procesului din România.

Întrebat de BBC de ce le transmite astfel de informații tinerilor, Tate a negat complet că pe site a fost afișat acest mesaj - „Nu am spus niciodată așa ceva”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel