Andrei Năstase, nou primar Chișinău. Orban, reacție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
alegeri
alegeri
Partidul Național Liberal salută victoria remarcabilă înregistrată duminică de Andrei Năstase, reprezentant al forțelor pro-europene din Republica Moldova, în alegerile pentru primăria Chișinău.

"Partenerul nostru și al Partidului Popular European a reușit, alături de Maia Sandu, să obțină sprijinul cetățenilor Chișinăului și să deschidă drumul pentru victoria forțelor pro-europene în următoarele alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Totodată, trebuie să precizăm faptul că Vladimir Plahotniuc și guvernul său marionetă, girat de Partidul Social Democrat, au făcut tot posibilul să împiedice victoria lui Andrei Năstase, susținându-l pe candidatul socialiștilor filoruși, Ion Ceban.

Partidul Național Liberal va susține prin toate mijloacele parteneriatul încheiat cu forțele pro-europene din Republica Moldova, respectiv cu Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Dreptate și Adevăr și Partidul Liberal Democrat din Moldova, formațiuni afiliate PPE.

Am fost onorați de prezența recentă a lui Andrei Năstase la aniversarea a 143 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal și ne-a făcut plăcere să ne deplasăm cu o delegație a PNL la Chișinău pentru a ne exprima susținerea pentru candidatura domniei sale", a transmis Ludovic Orban, liderul PNL.

Andrei Năstase, din partea formaţiunii proeuropene Platforma Demnitate şi Adevăr, a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, obţinând 52,49% din sufragii, arată rezultatele parţiale după numărarea a aproape 50% din voturi, transmite Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel