Data publicării:

Andrei Caramitru îl dă exemplu pe Liviu Dragnea / „Ar fi ceva epocal să facem ce a făcut el, ar rămâne în istoria Europei“

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Andrei Caramitru propune organizarea unui miting la fel cum a organizat Liviu Dragnea.

Andrei Caramitru propune, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, organizarea unui miting de amploare la Viena, pentru a-i determina să voteze favorabil pentru România în Spațiul Schengen. Acesta dă exemplu chiar mitingul organizat de Liviu Dragnea în București, atunci când Partidul Social Democrat a reușit să mobilizeze 200.000 de oameni.

„Noi când ne-am enervat ne-am strâns 300’000 in București. Când s-a organizat Dragnea a adus din toată țara 200.000 in București.

Eu as sugera un miting bine organizat de 200’000 de români (dintre care 20’000 de jandarmi) atenție - în Viena! Plus toate tir-urile si mașinile transportatorilor. Protest contra discriminării si ilegalităților Austriei. Nu plecam pana nu ridica veto.

Ajungem acolo cu mașinile, cu autocare (organizate de primari, ca atunci cu Dragnea), cu avioane cu tot. Jandarmii vin cu noi în civil să ne protejeze pe noi de ăia. Sa nu aibă ăia tupeul să facă mizerii. Nu avem problema să ajungem - că nu ne pot bloca la graniță, suntem turiști și oricum suntem prea mulți.

Ar fi ceva EPOCAL, ar rămâne în istoria Europei, ne-am redobândi mândria și mai facem si o vizită pe la ăia .. am auzit ca e frumi. Posibil să fie ăia un pic îngroziți dar ne comportăm cât de cât civilizat, mă rog om vedea ce o ieși în StefanPlatz. Depinde un pic și de ei dacă iese bine sau prost pentru ei. Doar zic“,  a scris Caramitru.

CITEȘTE ȘI       -      Schengen. Bulgaria anunță front comun cu România pentru a-l îndupleca pe Nehammer să accepte cele 2 țări / Pe ce mizează autoritățile de la Sofia

Săptămâna aceasta, Gerhard Karner, ministrul Afacerilor Interne din Austria, a spus din nou că România nu este bine primită în Spațiul Schengen, din cauza problemelor pe care această structură le-ar avea.

„Poziția noastră e că sistemul Schengen ca întreg nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia. Sunt controale la frontiere deja. Sistemul ca întreg nu funcționează, la acest moment nu este oportună extinderea spațiului Schengen

Am spus de multe ori atunci, am exprimat pe larg poziția noastră. Schengen nu funcționează. Este o chestiune care nu funcționează la nivel european. Germania vrea controale la graniță cu Polonia și Cehia. Noi spunem răspicat că garantăm siguranța populației și asta nu ține de alegeri parlamentare“, a transmis Gerhard Karner la o întrevedere cu omologul său din România, Cătălin Predoiu.

CITEȘTE ȘI         -        România, refuzată din nou în Schengen. Andrei Caramitru face un apel la românii care muncesc în țara lui Nehammer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel