Andreea Sava: De ce nu slăbești, deși nu mănânci mult
Te chinui să slăbești, ești atent(ă) la ce mănânci, eventual faci și ceva mișcare dar kilogramele se încăpățânează să se țină scai de tine. Soluția nu este să te înfometezi, precizează Andreea Sava pe blogul personal.
1. Nu te hidratezi cât trebuie
Am început cu hidratarea pentru că este foarte importantă pentru organism fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Deci și procesele metabolice. Asta pe de o parte. În plus, deshidratarea duce la senzație de foame, adică vei confunda setea cu foamea. Ți se poate părea ciudat dar așa este.
Pentru a fi sigur(ă), soluția este ca atunci când ți-e foame să bei niște apă apoi să aștepți măcar jumătate de oră. Dacă în continuare îți este foame, abia atunci mănânci.
Pe de altă parte, dacă bei apă vei mânca mai puțin, măcar și pentru că-ți ocupă spațiu în stomac. Deci numai avantaje.
2. Mănânci sănătos dar prea mult
Multe alimente sănătoase au aport caloric foarte mare. De exemplu toată gama de nuci. Sunt surse nemaipomenite de grăsimi sănătoase și trebuie neapărat să-i asigur organismului o cantitate suficientă de grăsimi dar sunt, în același timp, bombe calorice. 100 de grame de migdale sau de alune au aproape 700 de calorii!! La fel și avocado. Foarte sănătos dar un singur fruct are în jur de 200 de calorii.
Insist: este important să le mănânci dar măsura este cheia în toate.
3. Nu mănânci când și cum trebuie
Un regim alimentar organizat este, de asemenea, esențial atunci când vrei să slăbești. Chiar dacă ți se pare mult, trebuie să mănânci 3 mese principale și 2 gustări. Adică să mănânci porții mici și dese. În primul rând, asta te va ajuta să nu te îndopi și să nu mănânci mai mult decât ai nevoie. Mai ales la cină.
Citiți continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News