Andreea Sava, alimente despre care știai în mod greșit că îngrașă
Andreea Sava a scris despre alimentele despre care se știe în mod greșit că îngrașă.
Există câteva alimente care au fost foarte nedreptățite, de-a lungul anilor, susține jurnalista într-o postare pe blogul personal. Problema, însă, în nutriție, este mai puțin legată de alimente și mai mult de obiceiuri proaste de a mânca.
1. Cartofii
Ca orice aliment, dacă îi prăjești, da, îngrașă și sunt încărcați cu grăsimi nesănătoase. Dacă, însă, îi mănânci copți sau fierți în coajă și apoi răciți, nu doar că nu îngrașă dar te ajută să slăbești. Prin acest proces termic de încălzire/răcire, amidonul se transformă în amidon rezistent care acționează ca o fibră alimentară deci favorizează digestia. Plus că, în această formă, 100 de grame au 80 de calorii. Prăjiți, aceeași sută de grame ajunge pe la 400.
În plus, mai în toate bucătăriile moderne, sunt asociați foarte greșit. Cartofii nu trebuie amestecați cu alte surse de amidon și proteine, în special carne. Singura combinare bună este cu legume.
2. Carnea de porc
Îngrașă și e nesănătoasă doar cea grasă dar asta e o problemă generală, pentru orice tip de carne. Nu face porcul notă discordantă. În rest, dacă mâncați mușchi sau pulpă de exemplu, nu e nicio problemă.
3. Strugurii și pepenele
Au o reputație proastă din cauza conținutul mare de fructoză. De fapt, cam asta se spune despre toate fructele. Partea cu fructoza e cât se poate de adevărată, la fel și faptul că îngreunează digestia. Dar, consumate corect, aceste fructe și altele vă ajută de fapt să slăbiți. Șmecheria cu ele e să le mâncați în prima jumătate a zilei, la distanță de vreo 2 ore și separat de orice altă masă.
Citiți continuarea aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News