Andreea Sava: 5 metode simple ca să te motivezi să faci mișcare
Autor: Bianca Ştefan | Publicat pe: 25 oct 2018, 19:18
WhatsApp
femeie
femeie
Sedentarismul este una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor dar și unul dintre principalele motive pentru diverse afecțiuni. Pentru a preveni acest fapt, Andreea Sava, de la Antena 3, îți prezintă pe blogul personal câteva metode simple și eficiente pentru a te apuca să faci mișcare. 

1. Mișcă-te pe muzică

Practic, dacă dansezi, nici nu ți se va mai părea că faci mișcare. Nici măcar nu trebuie să faci ceva în plus. Pune muzică în timp ce faci curățenie în casă, de exemplu. Îți va veni pofta de dans și chiar și această activitate va deveni brusc mai plăcută.

2. Ieși din casă

E adevărat că eu aici, pe blog, vă dau antrenamente de făcut acasă dar nu înseamnă că trebuie să le faceți neapărat în sufragerie. Puteți, foarte bine, să le faceți și în parc. Sau să ieșiți la alergat sau măcar la o plimbare. Mai ales dacă e o zi însorită, veți vedea că vă veți îmbunătăți brusc dispoziția. Sau încercă să sari coarda din nou, ca-n copilărie. Este unul dintre cele mai amuzante și eficiente exerciții.

3. Oferă-ți recompense

Este cel mai bun stimulent. Îmi iau poșeta aia care-mi place demult dacă mă antrenez 7 zile la rând sau după ce dau jos 3 kg. Păstrează lucrurile suficient de simple pentru a fi amuzante dar destul de complicate pentru a ajunge și la rezultatele dorite. 

4. Încercați mereu exerciții noi

În afară de faptul că asta trebuie să faceți oricum, dacă vreți rezultate vizibile cât mai repede, corpul având mereu nevoie să fie stimulat, curiozitatea este în gena ființei umane. Nimic nu duce mai repede la blazare și depresie decât rutina.

5. Antrenează-te împreună cu iubitul(a)/prietenul(a)

Activitățile și pasiunile comune sunt cheia fericirii unei relații de durată. Iar timpul va trece mult mai ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?