Andreea Răducan este ambasadoarea UVT Liberty Marathon 2021
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 11 iun 2021, 15:16
WhatsApp
Universitatea de Vest din Timișoara se preocupă constant de dezvoltarea continuă a comunității din care face parte, sprijinind membrii comunității sale în a deveni cea mai bună versiune proprie.

Rolul educațional al Universității se manifestă și prin oferirea cadrului de dezvoltare sportivă, fiind știut faptul că prin sport dobândim claritatea obiectivelor, perseverență în urmărirea acestora, orientare pe termen lung și, nu în ultimul rând, motivația internă de a ne autodepăși constant.

Universitatea de Vest din Timișoara organizează în 26 septembrie 2021 evenimentul UVT Liberty Marathon, singurul maraton organizat de o universitate din România. Desfășurat în primul oraș liber de comunism din România – Timișoara, sub sloganul „Dare to run”, evenimentul se află la cea de-a patra ediție, cu menirea de a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent. 

Andreea Răducan – ambasadoare UVT Liberty Marathon 2021. Multipla campioană olimpică, mondială și europeană va semna medalia oferită alergătorilor care parcurg o cursă în cadrul UVT Liberty Marathon 2021 (de la 2 la 42 km). Se alătură astfel colegilor campioni olimpici care au oferit votul de încredere evenimentului sportiv organizat de UVT: Constantina Diță (2018), Simona Amânar (2019), Camelia Potec (2020).

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, se referă la acest produs jurnalistic și de cooperare internațională: „Am trăit astăzi o mare bucurie și am simțit din nou sentimentul de libertate  și de împlinire pe care îl am întotdeauna când văd că sportul este la el acasă la Universitatea de Vest din Timișoara. Pentru că Andreea Răducan este Alumna UVT și pentru că a devenit Ambasadoare UVT Liberty Marathon la ediția din acest an, am fost onorat să-i spun „Bine ai venit acasă, Andreea!”.

Un nou concept vizual

Odată cu prezența Andreei Răducan la UVT, s-a lansat și noul website https://libertymarathon.uvt.ro/, un nou concept vizual, informația reorganizată într-o manieră și accesibilă, care facilitează, printre altele, și rolul educațional al evenimentului sportiv al UVT prin materiale care ghidează pentru un stil de viață sănătos, nutriția și antrenamentele pentru alergare în care prevenim accidentările etc., cu contribuția experților renumiți din cadrul comunității UVT.

Totodată, s-a dat startul înscrierilor: din 11.06.2021 se pot face înscrieri prin a selecta cursa care se potrivește fiecăruia: de la 2 la 42 km. La înscriere și ulterior prin contul creat pe website, în funcție de cursa selectată, se oferă participanților mai multe detalii privind modul de organizare a evenimentului, în raport cu evoluția contextului epidemiologic. Pe baza informațiilor disponibile acum, evenimentul va putea găzdui onsite 500 de persoane (înscrise la cursele cronometrate), iar ceilalți alergători vor putea transmite online dovada alergării. Orice actualizări privind numărul de participanți onsite va fi comunicat în timp util tuturor persoanelor înscrise și celor interesate să se alăture evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?