Urmărește emisiunea live
Andreea Răducan, sfat vital pentru tineri: Aşa putem diminua numărul celor aflaţi în depresie la 18 ani
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Multipla campioană olimpică, mondială și europeană Andreea Răducan le-a oferit un sfat esenţial adolescenţilor şi tinerilor care ajung la vârsta maturităţii şi se lovesc de primele eşecuri sau lucruri care nu au ieşit aşa cum şi-au dorit. 

"Cred că toţi antrenorii de atletism, cu precădere, ar fi indicat să participe la genul acesta de acţiuni cum sunt maratoanele, semimaratoanele sau cursele pentru copii, pentru că un profesionist, un antrenor are ochiul format şi sunt convinsă că ar putea să-şi facă o selecţie sănătoasă din cadrul acestor competiţii.

Aşa se întâmpla şi când eu eram copil şi poate că erau antrenori care veneau în grădiniţe sau la genul acesta de acţiuni sportive pe un stadion, pe un teren sau unde se mai întâmplau în vremea aceea şi – sigur că nu a fost cazul meu pentru că eu am fost dusă de către tatăl meu la sala de gimnastică suficient de energică fiind, dar având şi şansa să mă nasc într-o familie în care sportul a fost foarte iubit – însă cred că, aşa cum am spus de fiecare dată, nu există un mod mai frumos de a ne educa copiii ca domeniul sportiv.

Ulterior, singur, fiecare dintre ei va alege ce să facă mai departe, dar cred că sportul este suficient de dur dar şi frumos – adică ne învaţă şi lecţii frumoase, dar ne învaţă să şi acceptăm când pierdem sau greşim şi astfel cred că am putea să diminuăm numărul adolescenţilor, al tinerilor care ajung la 18 ani şi poate că încep să dea cu capul de primele depresii, pentru că nu ştiu ce lucru nu a ieşit chiar cum şi-au dorit ei. E o lecţie dură cea a sportului şi mai ales a performanţei, dar este una cât se poate de sănătoasă", a explicat Andreea Răducan într-un interviu acordat DC News.

Andreea Răducan este ambasadoarea UVT Liberty Marathon 2021

Universitatea de Vest din Timișoara organizează în 26 septembrie 2021 evenimentul UVT Liberty Marathon, singurul maraton organizat de o universitate din România. Desfășurat în primul oraș liber de comunism din România – Timișoara, sub sloganul „Dare to run”, evenimentul se află la cea de-a patra ediție, cu menirea de a cultiva ideea de libertate prin sport, prin sănătate și prin cultivarea unui spirit independent. 

Andreea Răducan – ambasadoare UVT Liberty Marathon 2021. Multipla campioană olimpică, mondială și europeană va semna medalia oferită alergătorilor care parcurg o cursă în cadrul UVT Liberty Marathon 2021 (de la 2 la 42 km). Se alătură astfel colegilor campioni olimpici care au oferit votul de încredere evenimentului sportiv organizat de UVT: Constantina Diță (2018), Simona Amânar (2019), Camelia Potec (2020).

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel