Data actualizării:
Data publicării:

Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: Nu m-aș fi gândit la așa ceva nici în ruptul capului

Autor: Alexandra Cheroiu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Vedeta Pro TV Andreea Esca (47 de ani) a vorbit despre pandemia de coronavirus și cum ne-a afectat aceasta viața.

Andreea Esca, care a lipsit două săptămâni de la pupitrul Știrilor Pro TV după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, a scris un editorial pentru AList Magazine în care și-a exprimat gândurile legate de momentul critic prin care trece omenirea din cauza pandemiei și ce impact are aceasta asupra noastră, mărturisind că ”nu s-ar fi gândit nici în ruptul capului la o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020”.

”Nu m-aș fi gândit la așa ceva nici în ruptul capului. N-am fost nici măcar fan al filmelor cu asemenea teme. Nu știu dacă am avut stare să văd vreunul până la capăt. Mi-era și frică și mi se părea și S.F. Nu aș fi exclus apariția unui război, clasic sau cibernetic, a unor revolte populare cauzate de prea marile discrepanțe sociale... Dar la o boală care să schimbe mersul lumii în câteva luni și căreia să nu-i dăm de cap, cu toată știința anului 2020, nu m-aș fi gândit. La început am crezut că nu va ajunge la noi, apoi că, și dacă a ajuns, va trece repede, iar încet, încet, mi-am dat seama că va fi complicat”, și-a început Esca editorialul.

Distanțarea, cea mai grea parte

Vedeta Pro TV spune că cea mai grea parte rămâne distanțarea fizică și se teme că „multe lucruri riscă dă se schimbe pentru totdeauna“.

”Am început să ne izolăm de colegi, de prieteni, de părinți, de copii. Ce părea o soluție de moment s-a permanentizat pentru luni întregi. Am trecut de la a mă gândi că e doar o experiență la a mă înfricoșa că multe, multe lucruri riscă să se schimbe pentru totdeauna. A fost fun să dansez la trei petreceri online și să particip la câteva meetinguri pe Zoom, House Party și alte din astea. A fost de înțeles să lucrez cu o foarte mică parte dintre colegi, să intrăm prin culoare separate, să nu avem acces decât în anumite zone, să nu dăm mâna, să purtăm măști, să ne dezinfectăm, etc… Dar când nu se mai termină… E greu. E foarte greu. Pentru toți, și cu siguranță pentru mine, care fac parte din categoria celor care, când vorbesc, îți pun sigur mâna pe spate, pe braț, cumva. Și care iubesc viața în comunitate”, a mai spus Esca.

 

”Este incredibil ce reacții avem pe timp de criză”

 

”S-au creat tabere adverse extrem de violente și vocale în discuțiile despre pandemie. Erau unii care știau sigur că totul e o „lucrătură” cu nu știu ce scop ascuns și care declarau că s-ar săruta fără frică cu orice trecător, și alții care nu au mai ieșit din case nici până la magazinul din colț, iar pachetele cumpărate pe net erau băgate sub lampa UV, ținute trei zile în altă încăpere, și abia apoi desfăcute. Și să dea naiba să vorbești cu cineva dintr-una din aceste categorii și să emiți vreo părere diferită sau să-ți pui vreo întrebare, că era jale. Este incredibil ce reacții avem pe timp de criză. Și nici ieșirea din ea nu mi se pare ușoară. Îți vine să iei în brațe pe cineva, dar te gândești de două ori, te doare ceva, dar parcă nu te-ai repezi la spital, te hotărăști să pupi pe careva și simți că nu prea îi face plăcere, poți să mergi în Grecia, dar parcă nu te-ai aventura anul ăsta… Ca să nu mai pun la socoteală chiar socoteala… Adică aia despre bani. Lumea e speriată, pentru că, într-un fel sau altul, cei mai mulți au pierderi financiare”, a continuat ea.

 

Covid-19, comparat cu comunismul

 

Esca spune că există, însă și o parte bună a tragediei pe care o traversează lumea, aceea că ne-a făcut mai empatici, „ne-a unit“ și „și ne-a obligat să ne uităm mai mult în imediata apropiere“.

”Oamenii au fost împreună pentru a-i ajuta pe bolnavi și cadrele medicale, au fost împreună ca să-și susțină artiștii preferați, ca să facă business-urile locale să supraviețuiască sau pur și simplu ca să stea de vorbă cu cei mai afectați decât ei. Mi-am amintit cumva de partea bună a oribilei perioade comuniste când era normal să ceri și să primești o cană de zahăr de la vecini. De comunitate… De empatie și ajutor reciproc. De o strângere a rândurilor în fața unui inamic mai puternic decât fiecare în parte. Doar că atunci se numea dictatură și acum Covid-19”, mărturisește vedeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel